SG.hu

Százezer DVB-T-felhasználó Magyarországon

Elérte a százezret a MinDig TV országos digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás felhasználóinak száma.

Az értékesített DVB-T vételre alkalmas vevőeszközök száma 2010. első félévében robbanásszerűen, több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest, ezáltal már a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 kompatibilis vevőkészülékekkel. Ezzel párhuzamosan a felhasználók számát illetően a MinDig TV szolgáltatás népszerűsége újabb mérföldkőhöz érkezett, több mint százezer háztartás használja a szolgáltatást, mely az összes földfelszíni háztartás számával összevetve több mint 12 százalékot tesz ki.

Az értékesített DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek száma 2010 első félévében több mint ötszörösére emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Ebben az emelkedésben a következő tényezők játszottak szerepet: a tavaly év végi, 88%-os lefedettséget biztosító jelentős hálózatkiépítés, a szolgáltatás ismertségének jelentős emelkedése a MinDig TV kommunikációs kampányok hatására, a MinDig TV Extra szolgáltatás május végi sikeres elindítása, a Foci VB rendkívül népszerű ingyenes, HD-minőségű vételi lehetősége, az egyre bővülő MinDig TV matricás készülékválaszték, valamint a tovább csökkenő berendezésárak.

A MinDig TV szolgáltatásra történő váltás folyamatát erősíti a lapos képernyős televíziók forgalmazása, hiszen már alig lehet olyan LCD vagy plazma-televíziót kapni Magyarországon, melyben ne lenne megtalálható a MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tuner. Az Antenna Hungária a GfK Hungária Kft. havi értékesítési statisztikáit is felhasználja kimutatásainak összeállításához. A legfrissebb, június végi értékesítési adatok alapján a magyar háztartások 8 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!