HENT hírlevél

Viszik a hamis táblagépeket a kínaiak

Az eredeti iPad hivatalosan még nem kapható, de hamis verziója iránt jelentős a fogyasztói érdeklődés Kínában. A Shenzhenben gyártott hamisítványok Android rendszeren futnak, és nem férnek hozzá az Apple alkalmazásokhoz.

A China Daily beszámolója szerint a pekingi Silk Street Market üzleteiben már kevesebb, mit 100 dolláros áron hozzá lehet jutni az Apple táblagépének hamis verzióihoz. Az eladók készségesen megismertetnek bárkit a készülékkel, aki egy kis érdeklődést is mutat, és meggyőződéssel állítják, hogy a replika iPad éppen olyan jó, mint az eredeti, amelyet hivatalosan még nem forgalmaznak Kínában.

A hamis táblagépek dobozán az eredeti készülék fotója látható, a csomagban azonban már kissé eltérő eszközt találni. Bár a dobozon 64 gigabájtos memóriakapacitás szerepel, az eladók jelzik a vásárlóknak, hogy valójában csak 1 gigás a memória, így nem árt memóriakártyát is beszerezni hozzá. Az eredetinél némileg kisebb hamis táblagép hátán a már ikonikus Apple logó alatt a "gyártva és tervezve Kínában" feliratok szerepelnek, bekapcsolva pedig kiderül, hogy a Google Android rendszerén fut. A készülék akkumulátora közel 2 órán keresztül bírja, az internethez Wifi-n keresztül is tud kapcsolódni, ellenben az iTunes-on letölthető iPad alkalmazásokhoz már nem fér hozzá.


A Silk Street-i kereskedők alapáron 1500 jüant kérnének a hamisítványért, de hajlandóak akár 650-700 jüanért is odaadni, ha a vevőt vonakodni látják. A főleg külföldi érdeklődőknek szóló tanácsaik szerint nem érdemes a hamis táblagépet nyíltan vinni a repülőtéren, inkább a csomagban célszerű elrejteni. Állításuk szerint a Silk Street piaci vezetőségének nincs problémája a hamisítványok értékesítésével. A hamis termékek értékesítéséről elhíresült piac vezetése ezzel szemben ez év áprilisában jelentette be, hogy szeretné tisztára mosni a bevásárlóhely hírnevét, és megszabadulni a hamisítványoktól. Ennek érdekében megkezdték a bérleti szerződések felülvizsgálatát és a vezetők átvilágítását.

A Silk Street Market jelenlegi ügyvezetője, Hu Wenli a lapnak adott nyilatkozatában közölte, nem tudott a hamis iPad-ok értékesítéséről, különben már értesítette volna az illetékes hatóságokat. Az ügyvezető azonban hozzátette, a komolyabb fejfájást a piacvezetésnek nem a kereskedők, hanem a vásárlók jelentik, akik a hamisítványokat keresik. Mint mondja, amíg a vevők az alacsonyabb ár reményében keresik a hamis termékeket, a kereskedők vállalni fogják a hamisítványokkal járó kockázatot, és élni fognak a komoly profitszerzési lehetőséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tviktor #33
    Sajnos fogalmam sincs, még túl jó internetes támogatottsága a cuccoknak (legalábbis én nem találtam), gondolok itt fórumokra.

    YouTube-on van mindenféle videó a témában.

    Ráadásul nem is próbálkoztam még ilyen tabletekkel és az androiddal komolyabban.

    Ha minden igaz és jól értettem, akkor az android verzióknak vannak hardverkövetelményei is (mintha olvastam volna valahol a 2.1 és 2.2 kapcsán), ha ez igaz, akkor nem biztos, hogy egy 1.6-ossal szállított kínai tabletre lehet tenni működő 2.2-es androidot.
  • Kara kán #32
    Vége!
  • roliika #31
    Attól nem hamis, hogy ha valamit tisztességes áron adnak.
  • roliika #30
    Kíváncsi lennék, Kínában mi számít hamisnak, mikor a termékek legalább 80%-át ők gyártják.
  • Kara kán #28
    Ezt nem lehet frissíteni?
  • tviktor #27
    Én telefonokat szoktam venni kínaiaktól e-bayen, de már nézegettem az androidos tabletjeiket is, eddig azért nem vettem mert még csak az 1.5-1.7-es androidig jutottak.

    Mondjuk a napokban újra megnézve már írják némelyiknél a 2.1-es androidot is 8-10" közötti cuccokra és lehet már látni komolyabb arm procival szerelteket is, 2-3 hónapja még a 600-asok mentek kiegészítőként egy 500-as grafikus chippel.

    Ja, a kínaiak "ingyen" szállítanak magyarországra általában (valószínűleg benne van az árban).
  • Kara kán #26
    ja, persze, és ápoljon is le, deréktól lefelé.
    De amúgy usb-s modem van
  • Kara kán #25
    te vak vagy?
  • Mat666 #24
    Csak azt nem tudom hogy ha kínaiak annyira faszák meg annyira pörög a gazdaságuk akkor mért nem tudnak össze ütni egy saját márkát a helyet hogy másolnak meg lopkodnak mindent a nyomik.
  • passatgt #23
    azzal a 2 órával sokra megy az ember, netezéssel gondolom bír 20 percet

    de legalább az ára korrekt