MTI

Milliárdos informatikai fejlesztés tizenegy településen

A Szolnok és tíz további település alkotta konzorcium csaknem egymilliárd forint támogatást nyert el oktatási intézményei informatikai fejlesztésére - jelentette be Szalay Ferenc, a Tisza-parti város polgármestere kedden abból az alkalomból, hogy a közbeszerzésre kiírt pályázaton győztes céggel aláírták a beszállítói szerződést.

A 634 tantermi csomagot - amelyek mindegyike egy interaktív táblából, egy projektorból és egy számítógépből áll -, valamint az 1655 iskolai számítógépet Szolnok mellett Akasztó, Békéscsaba, Edelény, Heréd, Kaszaper, Kecskemét, Kisbér, Nagyréde, Rakamaz és Zagyvarékas iskolái kapják.

Szalay Ferenc tájékoztatása szerint a projekt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében valósul meg, amely az oktatási infrastruktúra fejlesztését támogatja. Egyik kiemelt célja az "intelligens iskola" létrehozása; nemcsak az informatikai készségek, hanem a más képességek fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is jelentős részben biztosítja.

A nyertes települések esetében a támogatások mértéke 100 százalékos. A tanár és a diák közötti interaktív kapcsolatot biztosító tantermi csomagok szinte valamennyi tantárgy oktatásához alkalmazhatók a tananyaghoz szükséges, speciális számítógépes programok kidolgozása után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • polarka #1
    Ahogy saccolom, ezt bárki aki kicsit is ért a számítógépekhez olcsóbban is kihozná.