HENT hírlevél

Rengeteg vállalatot vásárol fel a Google

A Google megduplázta az akvizíciós tevékenységét az idén, és a tervek szerint egy ideig nem tesz le a kisebb vállalatok gyors behabzsolásáról.

A Google miden második héten vesz egy céget; az internetes keresőóriás vezérigazgatója a korábbinál kétszer gyakoribb akvizíciókra vonatkozó kérdésre reflektálva mindössze ennyit válaszolt: a lehetőségek adottak, mi pedig megtehetjük, hogy élünk velük. Eric Schmidt tavaly év végén hirdetett változást a társaság befektetési stratégiájában, akkor úgy vélte, a Google havonta egy céget vásárol majd fel 2010-ben.

Elemzők szerint az internetes piac gyors fejlődésével a Google kizárólag belső forrásokra alapozva nem tudna lépést tartani, ám így, az innovatív start-up vállalkozások felvásárlásával piacvezető maradhat.A Google a hálózati kapcsolatépítésben, mobiltechnológiai fejlesztésekben, grafikus reklámban tevékenykedő társaságokat keresi a nálánál kisebb halakat. Az év eleje óta a Google 18 vállalat felvásárlásáról adott hírt a tavalyi 5 után.Schmidt a Bloombergnek nyilatkozva elmondta: következő célpontját a mobilpiacon, illetve a kijelzős-reklámpiacon keresi, hiszen a Google ezeken a területeken kíván jelentős piacra szert tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!