Gyurkity Péter

Android-özönre készül a Verizon

Nem viccel az amerikai piacot uraló Verizon: a Motorolától két okostelefont, további egy készüléket, valamint egy tábla PC-t, míg a Samsung jóvoltából még egy táblát készül piacra dobni, mind Androidra alapozva.

Friss értesülések szerint a szolgáltató még az év vége előtt megvalósítja ezen tervek némelyikét, hogy azután 2011-ben meginduljon az igazi dömping. Ezzel méltó folytatást biztosítanak a Motorola Droid 2 mostani megjelenését követően, a Google pedig örülhet operációs rendszere újabb sikerének.

A most érkező Droid 2 3,7 hüvelykes érintőképernyőt, csúsztatható billentyűzetet, 3G hotspot/tethering támogatást, 8 GB flashmemóriát, maximum 32 GB-os SD-kártyát kezelő bemenetet, valamint DVD-minőséget biztosító 5 megapixeles kamerát vonultat fel, mindössze a processzor (állítólag 1 GHz-es), illetve a rendszermemória mérete (állítólag 512 MB) nem biztos. A készülék a hét közepétől kapható az Egyesült Államokban, mégpedig 200 dolláros áron, a mostani hír szerint pedig ezt novemberben követi majd egy újabb Droid telefon, amely 4 hüvelykes érintőképernyővel, 1,3 GHz-es processzorral, valamint globális roaminggal jelenik meg - ez utóbbi azt jelenti, hogy mind a CDMA, mind pedig a GSM technológia támogatott lesz, így a sokat utazók nem lesznek hátrányban.


Motorola Droid 2

A gyártó a Verizonnal közösen dolgozik még egy további telefonon, amely a Motorola Q készülékre hajazna, legalábbis kinézetében, Android 2.2-vel, ez talán egy olcsóbb MOTOBLUR készülék lesz. A Samsung eközben egy 7 hüvelykes táblán dolgozik, a Motorola pedig 10 hüvelykes megoldást dobna piacra az iPad ellenében 1, illetve 1,3 GHz-es chippel, valószínűleg jövő februárban, mivel ez már az Android harmadik generációját tartalmazná. A Verizon a maga részéről 2012 áprilisára az USA 75 százalékát szeretné lefedni 4G LTE technológiával, így nem meglepő, hogy január-február táján érkezik egy Novatel MiFi (mobile hotspot) készülék, amely egyszerre 10 vezetéknélküli felhasználót támogat majd.

Az LTE adatcsomag ára a szokásos 60 dollár lesz, bár azt még nem tudni, hogy ez milyen forgalomkorláttal érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bigjoe #1
    "Motorola pedig 10 hüvelykes megoldást dobna piacra az iPad ellenében "

    Nagyon buta az Ipad és sok benne a kompromisszum, de az is igaz, hogy egy évvel a többiek előtt van.