SG.hu

Hackerképzés indul a Nemzetvédelmi Egyetemen

2010 szeptemberétől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatási tematikájában is szerepel az etikus hacker képzés.

A Budapesti Műszaki Egyetem diákjai után ősztől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tiszti és polgári hallgatói is tanulhatnak egyetemi keretek között etikus hekkelést, és letehetik az ehhez kapcsolódó nemzetközileg elismert Certified Ethical Hacker vizsgát. A képzéssel kapcsolatos feladatokat az egyetem részéről a ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Kar végzi, a szervezés mögött is ez a kar áll. Az egyetem oktatóinak szakmai felkészítését a NetAacademia Oktatóközpont szakemberei végzik.

Mivel hackertámadások elleni felkészültség az információbiztonság területén ma már alapvető fontosságú, elkerülhetetlenné vált, hogy annak oktatása a magyar felsőoktatásban is megjelenjen. Erre a feladatra az egyetemek a NetAcademiában találták meg a legmegfelelőbb együttműködési partnert, hiszen az oktatóközpont, mint az EC-Council hazai képviselője sok éves tapasztalattal, és naprakész ismeretekkel rendelkezik a területen. "Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyetemek is felismerték az etikus hekkerképzés fontosságát, és a mi segítségünkkel beindulhat egy sokkal szélesebb körű, a vállalati képzéseken túlmutató biztonsági képzés. A felsőoktatási intézmények számára is fontos, hogy a munkaerőpiac által elvárt képzéseket nyújtsák. A BME és a ZMNE után további olyan intézmények jelentkezését várjuk, ahol a biztonság kiemelt képzési terület."-mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

“A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem számára ez az együttműködés alapvető fontosságú, hiszen az etikus hekkelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába. Ezen ismeretek szükségesek ahhoz, hogy elmondhassuk, képzéseink nemcsak a hagyományos, de a XXI. század fenyegetéseire is választ adnak. Emellett a legfejlettebb technológiai ismeretek oktatása hallgatóink további pályafutása szempontjából is kedvező, akár állami, akár civil területen helyezkednek el." - mondta Dr. Sipos Jenő okleveles mérnök ezredes, a ZMNE BJKMK dékánja.

A Nemzetvédelmi Egyetem és a NetAcademia közös terveiben további specializálási területek oktatása is szerepel, mint Security Analyst, Forensic Investigator. Ez utóbbiak egyetemi oktatásának elindítása a jövő év folyamán várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kindle #1
    Itt egy másik "hackerképzés" :D:
    Hogyan védekezz feltörés ellen?