MTI

Az al-Kaida angol nyelvű internetes újságot indít

Angol nyelvű internetes újságot indít az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat üzenetének terjesztése és amerikai, valamint európai fiatalok toborzása céljából - tájékoztatott csütörtökön az USA Today című napilap online változata.

Az "Inspire" című orgánum népszerűsítését a terrorhálózat már megkezdte, hangoztatva, hogy kezdeményezésük "különleges ajándék lesz az iszlám közösség számára". Az amerikai napilap a terrorizmus elleni küzdelmet vizsgáló elemzőkre és szakértőkre hivatkozva arról számolt be, hogy a terrorista eszméket közvetítő elektronikus újság az al-Kaida jemeni ágának műve. A nemzetközi terrorszervezetnek ez az alcsoportja tavaly karácsonykor egy Európából az Egyesült Államokba tartó repülőjáraton próbált merényletet végrehajtani, sikertelenül.

Az új internetes oldal "egyértelműen azokat a dzsihád szellemében élő amerikai és angol fiatalokat célozza meg, akiknek szándékukban áll terroristává előlépni" - mutatott rá Bruce Riedel volt CIA-ügynök, jelenleg a washingtoni Brookings Intézet munkatársa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #4
    Remélem minél több szélsőjobbos jelentkezik elő bombának
  • JL666 #3
    főleg ha lenne vízum (mivel magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak)
  • GG #2
    És hol lehet rá előfizetni?!? Ez a mondat után már én se kapok vizumot amerikába, már ha akarnék :P
  • sanyicks #1
    Tenorokat keresnek, nem s(z)opran(o)-kat :D