MTI

E-mail jelszavakat is gyűjtöttek a Google autói

A Google utcanézegető (Street View) alkalmazásának létrehozásakor a nem titkosított vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózatokról olyan személyes adatokat is regisztráltak, mint például az e-mailekhez tartozó jelszavak - derül ki a francia informatikai és szabadságjogok országos bizottságának (CNIL) jelentéséből.

A CNIL a múlt hónapban indított vizsgálatot a Google ellen, miután az amerikai informatikai óriásvállalat május 14-én bejelentette, hogy az utcanézeteket rögzítő, kamerákkal felszerelt járműveik "véletlenül" a titkosítás nélküli Wi-Fi hálózatokról is rögzítettek adatokat. Ekkor a Google még csak azt közölte, hogy a személyes adatforgalmaknak mindössze egy töredékét csípte el, azonban ez a töredéknek nevezett adatmennyiség a nagysebességű hálózatok esetében már nem elhanyagolható.

Alex Turk, a CNIL elnöke elmondta, hogy a Google június 4-én bocsátott a rendelkezésükre két, adatokkal teli merevlemezt, illetve biztonságos hozzáférést a cég adattároló szervergépeihez - olvasható a BBC hírportálján. Turk szerint a vizsgálat még folyamatban van, de már most látható, hogy az elcsípett információk között a személyiségi jogok védelme alá tartozó adatok is vannak, többek között e-mailjelszavak és -részletek különböző elektronikus levelezésekből.

A CNIL várhatóan szeptemberre végez majd az adatok elemzésével, és ekkora tudják eldönteni, hogy a Google hogyan és milyen mértékben sértette meg a személyiségi jogokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • binarpy #5
    Lehet hogy csak dobtak egy koncot, hogy mi húdenagyon becsületesek vagyunk, és suttyomban 10-szer (vagy sokszor) ennyi adatot meg lenyelnek...
  • Skynet85 #4
    Nem mindenki használ gmail-t vagy egyéb google szolgáltatást, és még, ha használ sem biztos hogy jelszavast. Azonban még ha igénybe is veszi a gg szolgáltatásait akkor sincs semmi köze gg-nek a magán információkhoz, persze senkit sem érdekel, hogy a 12 éves pistike kivel beszélget vagy milyen porszt néz, de ugye az arany mosók is sok mocskot megszürnek mire aranyat találnak és országos, meg hát kidtudja mien szinte már lehet ,,aranyat" találni...
  • bakagaijin #3
    Igazából nem értem minek ellopni a jelszavakat, hiszen a felhasználók minden egyes belépésnél elküldik nekik, az emberek 99.9999% pedig ugyanazt az egy jelszót használja mindenhova...
  • TreDoR #2
    Ez egyre jobb lesz, kiváncsi vagyok mit szereztek meg még "véletlenül" XDDDD
  • Skynet85 #1
    Azért az meglepő, hogy még csak meg sem probálták manipuláni az adatokat, ugyanis abban biztos lehet mindenki, hogy tudták mi van az ominozus vinyókon(vagy manipulálták, és akkor vajon mi volt az eredeti adadt:D).

    Meglepő hogy, enynire nyergben érzik magukat, vagy féltek mi van ha, kiderül, hogy maniluált adatokat adtak, esetleg ennyire vastag az a bizonyos bőr...

    Kérném fan boyékat magyarázzák meg, hogy az elopott, ops bocsánat ilyet nem mdounk gg-re szóval, a véletlenül megszerzett e-mail hozzáférések, miben emelik a szólgáltatás nívóját?