MTI

Megvásárolja az Interware-t a GTS CE

A GTS Central Europe felvásárolja az Interware-t, ezzel a GTS csoport budapesti szerverközpontjának kapacitása négyszeresére bővül.

Adam Sawicki, a GTS Central Europe vezérigazgatója a cég budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásától függ. Az eljárás várhatóan a harmadik negyedév végéig zárul le. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az Interware a magyar alternatív távközlési piac szereplője, amely szerver-, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat kínál elsősorban üzleti ügyfelek számára. A cég két adatközpontot működtet Budapest belvárosában összesen 1075 négyzetméteren, ahol 3300 szervert szolgál ki. Az Interware-t azért került eladósorba, mert a szerverpiacon való fejlődés nagyon tőkeigényes. A GTS Central Europe a közép-európai régióban nyújt integrált telekommunikációs szolgáltatásokat.


Pauer Pál, a GTS-Datanet Kft. ügyvezető igazgatójának közlése szerint a tranzakcióval a társaság piaci részesedése 7,5 százalék lesz a szerver adatközponti piacon. A terv az, hogy az Interware meglévő területét további 200 négyzetméterrel bővítsék, s ehhez hasonlóan 150 négyzetméterrel növelik a GTS-Datnet budaörsi szerver-területét is. E két fejlesztéssel mintegy 2000 négyzetméterre nő a szerverterület. A tavaly 8,5 millió euró bevételt produkáló, 66 munkatársat alkalmazó Interware-t azért vásárolták meg, mert azt szeretnék, ha a GTS csoport a közép-európai üzleti és nagykereskedelmi távközlési piac meghatározó szereplőjévé válna.

Az adatközponti szolgáltatások iránti egyre növekvő igényt látva a GTS csoport 2010 márciusában jelentette be terjeszkedési terveit a közép-európai régióban. A vállalat jelenleg hét adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, amelyek összterülete eléri a 6000 négyzetmétert, s több mint 10 000 szerver kiszolgálására alkalmas. A GTS csoport adatközpont-fejlesztési terveinek következő állomása egy 700 négyzetméteres új prágai adatközpont megnyitása lesz július végén. A GTS CE árbevétele tavaly elérte a 384,5 millió eurót, míg kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye 86 millió euró volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • St #4
    Ezt a fotót még én csináltam jó rég egy mobiltelefonnal :)

    Ha megnézed a 6B blokkot az rack, illetve a terem végén azok a szürke szekrények szintén rackok. Sokan választanak mind a mai napig állóházas szervereket (pl. a MediaCenter 56 db szervere mind házas), ennek főként az az oka, ha pl. beruházol egy 1U rackba és mégis be kell a gépbe tenni több merevlemezt, akkor gépcsere + 2U hely többe kerül mint egy salgó elhelyezés.

    Plusz Magyarországon olyan a piac, hogy a kis ügyfelek nem mindig vesznek meg egy félmillás professzionális 1U szervert, hanem inkább házilag barkácsolnak össze egy pécét, így a szolgáltató hamar tönkremenne, ha csak rackot nyújtana :)

    Az IW Victor Hugo u-i terme egyébként Magyarországon egyik legkorrektebb szolgáltatást nyújtja.

    1.) Könnyű megközelíteni, nem valami városszéli ipartelep

    2.) Nagyon jó és összeszokott operátorcsapat van, akiket azonnal el lehet érni telefonon (nem egy húszféle kódot kérő sokelágazásos menün keresztül..).

    3.) Az operátorokat rá lehet venni komolyabb problémamegoldásokra is. Egyikük másikuk különösen közreműködő tud lenni.

    4.) Amióta IW-nél vagyunk (~8 év) talán egyszer volt komolyabb probléma

    Összességében az IW remek szolgáltatást nyújt, sajnáltam volna, ha megdőlnek tőkehiány miatt, szóval ez a felvásárlás sztem az ott dolgozóknak is és az ügyfeleknek is remek hír.
  • pogi2001 #3
    kvp te egy igazán hülye ember lehetesz, nem gondolod h máshol is lehet gép? sztem te droid vagy. Köszi a hozzászólást, igazán építő jellegű volt, ülj le 1es. Köszönjük!
  • Dj Faustus #2
    Az említett kép egy "szerverhotelt" mutat (egyébként az sg.hu üzemeltetője, a Mediacenter oldalán is ez a kép látható), ahová az ügyfelek helyezhetik el a gépeiket. Mivel a gépek itt toronyházban vannak, ezért kerülnek "salgópolcra".

    Mint az a Mediacenter oldalán kiderül, itt is van "temperált környezet", szünetmentes áramellátás.

    Ha megnézed az Interware oldalát, ott olvashatsz rackszekrényes elhelyezésről is.
  • kvp #1
    A fenti foto egy nagyon elmaradott szervertermet abrazol. Polcokon torony pc-k, sehol egy rendes rack. Arra, hogy a legkondicionalo rendszer szinte nem is letezik mar nem mondok semmit. Egy normal szerver teremnel a szekrenyek elejen megy be a hideg levego, hatuljan tavozik a hideg. Ezek zartak, tehat a folyoso nem legkondicionalt, csak az almennyezeten vannak szekreny csatlakzotatatsi pontok, hideg es meleg alagutakkal. Ha ez egy aktualis magyar szerverterem, akkor ertem miert vagyunk igy lemaradva.