Felföldi Beáta

Két hónap alatt két millió iPad kelt el

A cégnek folyamatosan sikerült fenntartania a készülék iránti érdeklődést az első hónap óriási sikerei után is. Világszerte nagyon várták a készülék megjelenését, ami az amerikai igények miatt késett Európában és Ázsiában.

Az Apple bejelentette, hogy az elmúlt 60 napban több mint 2 millió iPadot adtak el. Az Egyesült Államokban április 3-tól lehetett a készüléket kapni, míg Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban, Svájcban és Nagy-Britanniában csak a múlt héten mutatkozott be az eszköz. Júliustól kilenc másik országban jelenik meg és még több országban férhetnek majd hozzá az év végéig.

"Az emberek világszerte ugyanúgy csodálják az iPadot, ahogyan mi is" - nyilatkozta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. "Értékeljük az emberek türelmét és keményen dolgozunk azon, hogy eleget tehessünk minden igénynek. A cég közleménye szerint használatával a felhasználók jobban élvezhetik miközben szörföznek a neten, ebook-ot olvasnak, videót néznek, játszanak vagy zenét hallgatnak. Az érzést segíti, hogy a készülék sokkal könnyebb, mint bármely laptop és rendkívül vékony, alig több, mint egy centiméter. Mindezt megszakítások nélkül a 10 órás üzemideje miatt. A fejlesztők már több, mint 5000, a multitouch felületet kihasználó szoftvert készítettek, és a cég szerint nemsokára majdnem mind a 200 000 alkalmazást ugyanúgy élvezhetjük az iPadon is, mint az iPhone-on és az iPod touchon.


Az Apple az iPhone-nal elérte, hogy megváltozzon a mobiltelefon fogalma: megjelentek a "régi" és az "új" okostelefonok és most az iPad bemutatásával a számítógépek világát is a feje tetejére állíthatják. Egyre világosabb, hogy rengeteg olyan dolog van egy számítógépen, amit egy átlagos felhasználó soha nem tud kihasználni. Ezzel szemben az Apple célja az egyszerűség és a felhasználóbarát felület. És olyan dicséretek besöprése, mint a "még az anyukám is tudja használni", amit egy afrikai szoftverfejlesztő nő jelentett ki az iPad európai debütálásán.

"A hivatalos magyarországi értékesítés kezdetének továbbra sincs konkrét időpontja" - mondta el Haász Nóra, a Morpho Communications munkatársa. Az Amerikán kívüli értékesítés a teljes forgalom 43 százalékát, évi 3,5 millió iPad eladását hozhatja az Apple-nek, véli a torontói RBC piackutató cég. A három legnagyobb piac az USA, 4,7, millió, Franciaország, 805 ezer és Nagy-Britannia, 585 ezer darabos értékesítéssel. A külföldi vevőknek valamivel mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk az áhított miniszámítógépért: míg az USA-ban 500 dollárról indul az ár, addig Japánban 49 ezer jenről (535 dollár), Európában pedig 500 euróról (615 dollár).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #45
    "Az pedig nem kéne elkerülje a figyelmeteket, hogy egy (képességek és használhtóság terén) erősen korlátozott készülék előnye erősen csökkenni fog rövidesen."

    Nem kerüli el a "figyelmünket" (királyi többes), senki nem mondta, hogy 2 év múlva is apple telefonom lesz!

    "Ezt Apple már kezdi észrevenni, ti hívők kis fáziskéséssel éltek"

    Szerintem nem hívő itt senki max rá húzzátok.
  • levente68 #44
    Na, ebben végre egyetértünk, csakhogy most ezen a ranglistán a pápátok csúnyán az élre tört...
    IMHOTEP

    El nem vitatható érdeme az Apple-nek, hogy olyan készülékekkel rukkolt elő, melyek megbolygatták az állóvizet az IT piacon, DE nem a legjobb ever készülékeket csinálták meg, így a többi észbekapó cég olcsóbb és jobb cuccot csinál rövidesen, sőt már.

    Ami gusztustalan, ahogy kikiáltják istencsászárnak a cuccokat, holott a fele koppintás, a hiányosságok számosak és fájóak, az ár pofátlan.
    Természetesen gratulálni kell nekik, hiszen pár kiemelkedően jó tulajdonsággal ugyan rendelkező, de összességében igencsak középszerű termékkel indokolatlanul nagyot aratni valóban nagy fegyvertény.

    Bocsássátok meg azonban azoknak, akiket evvel nem lehet levenni a lábáról, hogy nem állnak be a szektába, kérlek, tudod, tolerancia!

    Látható a fejlődés mind az Apple termékeiben (lásd iPhone4), mind pedig a konkurrencia készülő és elkészült termékeiben.

    Az pedig nem kéne elkerülje a figyelmeteket, hogy egy (képességek és használhtóság terén) erősen korlátozott készülék előnye erősen csökkenni fog rövidesen.

    Ezt Apple már kezdi észrevenni, ti hívők kis fáziskéséssel éltek....
  • narumon #43
    "sztív dzsobsz nem más mint egy sarki paraszt sok pénzel és befolyással, aki szemrebbenés nélkül vágja át a vásárlóit és él vissza a hatalmával. A sok zavarodott meg szépen beoboázza, mert megy a többi után. Szánalom a köbön, amit az epül ideböfög elénk, az pedig még szánalmasabb, hogy bejön nekik."

    Melyik cég nem az? Bármelyik multira ráhúzható amit most leírtál csak a neveket kell kicserélgetni.
  • FoodLFG #42
    Az ember kimegy az internetre és szinte azonnal pofán csapja az az ordenáré hájp (legutóbb az indexen), amit az epül termékek köré keltenek. És akkor még csodálkozol, hogy ez pár embernek nem tetszik ?

    Talán az epülnek és az élén sztív dzsobsznak vissza kéne venni az arcból, ilyen cigány hozzáállással ne várjanak többet. Érdekes egyébként, hogy a pofátlanságot nagyvállalati, karizmatikus imidzsbe csomagolva mennyire el lehet adni az embereknek.
    sztív dzsobsz nem más mint egy sarki paraszt sok pénzel és befolyással, aki szemrebbenés nélkül vágja át a vásárlóit és él vissza a hatalmával. A sok zavarodott meg szépen beoboázza, mert megy a többi után. Szánalom a köbön, amit az epül ideböfög elénk, az pedig még szánalmasabb, hogy bejön nekik.

    Egyébként jó, hogy van ipad, mert látok az ilyen eszközökben fantáziát, de csak az epül karámján kívülről.
    http://prohardver.hu/hir/computex_2010_tabletek_invazioja.html
  • GregSB #41
    Baze, komolyan mondom behalok rajtad. Még egyszer leírom: volt a kezemben iPad, próbáltam, és rohadtul nem ilyen alacsony a fényereje kint napsütésben. Most találd ki, hogy kamuzok, és csak elvakult Apple buzi vagyok, azért mondom hogy fake az a video...

    Őszintén megmondom nem érdekel mit hiszel. Én láttam amit láttam, és tudom hogy azon a videón tutira nem 100%-os fényerőre van állítva az iPad. Innentől kezdve azt gondolsz amit akarsz. Esetleg tudom ajánlani, hogy próbáld ki magát a készüléket, mielőtt fikázod, ha már nekem nem hiszel.

    Eladások:

    Azért hasonlítottam az okostelefonokhoz, mert az okostelefon piac jelenleg virágkorát éli, hónapról-hónapra nőnek az eladások. Ezek olyan készülékek, amiket minden ember ismer, már régóta jelen vannak. Árban pedig az iPaddal vannak egy osztályban. Az iPadot viszont mindeki fikázta amikor bejelentették. Nem jó semmire, nagy iPod Touch, tuti bukás, mire lehet ezt használni? Stb.. Ehhez képest többet adtak el belőe adott idő alatt, mint egy bejáratott piacra belépő csúcs-okostelefoból (amikor megjelent, a Nexus One volt a legerősebb hardware-el elátott HTC). De ne vegyük a NO-t, ott a Google is ludas kicsit a béna marketing és terjesztés miatt. Vegyük a Motorola Milestonet / Droidot, ami agresszív marketing támogatást kapott, és több fogyott belőle mint az első iPhoneból adott idő alatt. Még abból se tudtak annyit eladni mint iPadból.

    Erre senki nem számított, sem az Apple, sem a közvélemény.

    Egyáltalán nem biztos, hogy ezt az érdeklődést hosszú távon is fent tudják tartani. Lehet hosszú távon nem az iPad lesz a legsikeresebb tablet. De azt állítani, hogy a 2 millió eladás 60 nap alatt kevés, az rohadt nagy hülyeség.
  • Julius Caesar #40
    Begun the Flame war has!
  • Tiro2 #39
    Persze hogy csökkenni kezdett.. Ez olyan mint amikor megnyílik egy új pláza, ás sokan várták rá, persze hogy nyitáskor tele lesz, majd szép lassan csökken..
    Ez egy általános folyamat a népszerű termékeknél...
  • narumon #38
    Nincs ezzel semmi gond, szerintem folyamatosan csökkenni fog. Természetesen a világon rengeteg gyártó örülne, ha egy készülékből el tudna adni összesen az életciklusa alatt 2Millió darabot, nemhogy az első 2 hónapban.
  • pixx #37
    Nem mondtak semmit, csak reménykedtek...
    Az első heti 600-700 ezres eladáshoz képest csökkenni kezdett az eladás...én tényleg azt hittem már 5 millió körül járnak...
  • narumon #36
    Hát nem tudom most mire megy a fika, aki szerint 2M eladott ipad az első két hónapban nem jó eredmény, annál valami problémák vannak. Senki nem számított ekkora számra az apple is csak bízott benne.