MTI

OMG került ki az állami honlapokra

"Az új kormány rendet akar tenni az állami honlapok területén" is - olvasható abban az üzenetben, amely a kormanyszovivo.hu és a meh.hu weboldalon, illetve a leköszönt kormány tárcáinak honlapjára látogatókat fogadta hétfőn délelőtt.

A szöveg szerint a kormányzati kommunikációs csapat úgy ítéli meg, a jelenlegi helyzet méltatlan az országhoz: a minisztériumi oldalak nélkülöznek bármiféle egységes szerkezetet és arculatot, a honlapok közül jónéhány technikailag elavult, felépítésében és tartalmában pedig zavaros, átgondolatlan. Mint írják, a rendelkezésükre bocsátott információk szerint az átadás-átvétel pillanatában összesen 443 doménnév volt a kormányzat birtokában, közülük 125-ön található valamilyen tartalom.

"Meg fogjuk vizsgálni valamennyit. Döntünk arról, van-e létjogosultságuk és ha igen, jelenlegi formájukban működhetnek-e tovább, vagy átalakításra szorulnak" - fogalmaznak, hozzátéve, mindez hatalmas munkát jelent. "Nekiálltunk" - zárul az üzenet. A szöveg elején az "OMG" felirat olvasható, amelyet - mint az oldalról elérhető magyarázat tájékoztat - az internetszlengben az angol "Oh, my God!" rövidítéseként például meglepettség, megrökönyödés, meghökkenés kifejezésére használnak.


A kormányzati honlapokat szombat kora délutánra átvette az új kabinet. A kormany.hu oldal azóta a kozigazgatas.magyaroszag.hu-ra irányítódik át, de ott már az új kormány tagjai szerepelnek az adatbázisban. A miniszterelnok.hu Orbán Viktor saját internetes oldalát jeleníti meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Csakezmaradt #7
  OMG, de szép magyar kifejezés...
  És igen! Megint az lesz, hogy kiírnak valami baromságot, hogy egységes rendszer, és milliók fognak elmenni erre is.
 • bakagaijin #6
  Egyébként az, hogy több domaint tartanak az önmagában egy bevett szokás. A gyakori elgépelésen alapuló oldalakat előszeretettel regisztrálják be szemfüles emberek/cégek és tesznek rá reklámanyagokat, vagy mondjuk pr0n-t, mindegy csak pénzt hozzon. Ezt megelőzendő inkább maga a tulaj reggeli ezeket az oldalakat is, a tartalma pedig egy sima forward...

  Pár példa: www.gov.hu -> www.magyarorszag.hu
  Másik példa (egy site, több név) www.utlevel.hu => www.nyilvantarto.hu vagy www.okmanyirodak.hu => www.nyilvantarto.hu
  (ugyanarra a tartalomra mutat, csak más-más menüpontot kattint be automatikusan)
 • Vorpal #5
  Gyalázat ami ezen a téren történt eddig. Rongyosra dolgozhatjuk magunkat, hogy mindezt kiigazítsuk...
 • passatgt #4
  ha megnéztek egy valaimrevaló ország honlapjait, látható, hogy egységes, és összefüggő, tehát nincs minden minisztériumnak külön oldal csinálva, hanem úgy néz ki kb mint a főoldal, csak más a tartalom:)

  ez egyrészt sokkal olcsóbb, másrészt sokkal átláthatóbb megoldást eredményez, szóval remélem elvállalja valami magyar cég, és megcsinálja normálisan az egészet
 • Cat #3
  Persze közbeszerzés vagy egyéb versenyeztetés nélkül. Mert pár nap alatt ez megoldhatatlan lett volna.
 • bippo #2
  Van egy olyan sejtésem, hogy ez azt eredményezi, hogy egy nagy zsíros megrendelés keretében újracsináltatnak egy rakás oldalt. Már csak reménykedem, hogy tényleg takarítanak és egységesítenek közben.
 • Narxis #1
  OMG