Berta Sándor

Büntetőfeljelentést tettek a Google ellen Németországban

A hamburgi ügyészség Jens Ferner aacheni ügyvéd feljelentése nyomán indított vizsgálatot a Google egy ismeretlen munkatársa ellen a távközlési törvény megsértése miatt.

Wilhelm Möllers, a hamburgi ügyészség főügyésze az NDR televízióban jelentette be, hogy vizsgálatot indítottak "adatok elfogásának gyanúja" miatt. A szakember közölte: "Mindenekelőtt azt kell tisztáznunk, hogy a bűntényt szándékosan követték-e el."

Jens Ferner a távközlési törvény megsértése vádjával jelentette fel a hamburgi ügyészségnél a Google-t. Az ügyvéd olyan embereket képvisel, akik a nem védett WLAN-hálózataik segítségével szörfölnek a világhálón és emiatt korábban elítélték őket. "Miért kellene, hogy a Google-re más törvények vonatkozzanak, mint az egyszerű felhasználókról, akik egy kávézóban ülnek és nem védett WLAN-hálózatokon interneteznek?" - tette fel a kérdést a jogász.

Az ügynek emellett van egy másik fejleménye is. Dr. Johannes Caspar professzor hamburgi adatvédelmi biztos ugyanis a The New York Timesnak nyilatkozva felszólította a társaságot, hogy eszébe ne jusson törölni a rögzített WLAN-adatokat, hanem az azokat tartalmazó merevlemezeket május 26-ig juttassa el az adatvédelmi hivatalához. Amennyiben a vállalat nem tesz a felszólításnak eleget, úgy akár 300 000 eurós pénzbírságra is számíthat.

Ilse Aigner német fogyasztóvédelmi miniszter szóvivője pedig a Hannoverschen Allgemeinen Zeitungnak kijelentette, hogy haladéktalanul ki kell vizsgálni az egész ügyet és a cégnek együtt kell működnie a helyi hatóságokkal. Utóbbi azt jelenti, hogy a Google köteles tájékoztatást adni a kamerázó autói technikai felszereltségéről, valamint meg is kell mutatnia a rendszereket. "Pontosan tudni akarjuk, hogy a vállalat milyen eszközöket és milyen céllal használ" - tette hozzá a szóvivő.

Mint ismeretes, a hétvégén derült ki, hogy a Google - korábbi állításával ellentétben - 600 gigabájt személyes WLAN-adatot (e-mail töredékeket stb.) is összegyűjtött többek között német, egyesült államokbeli, francia, brazil és hongkongi WLAN-hálózatokból. A cég nevében Alan Eustace menedzser elnézést kért és ígéretet tett minden megszerzett információ megsemmisítésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GoldenAxe #25
    neked gójnak meg semmi jogod nincsen , mint ahogy a talmudjukban is meg vagyon írva és amiért már pár milliót (de még mindig nem eleget) [brutálnagy]elégettek belőlük már elevenen az égetőgödrökben
  • GoldenAxe #24
    itt nem erről van szó, hanem arról, hogy a zsidócionista uralkodó, felsőbbrendő gázkamratöltelék titkosszolgálatoknak ma már mindent szabad, bárkit bármikot megfigyelni, sanyargatni , adóztatni népeket, rabszolgasorsban tartani, a megélhetésének a 90%-t adó formájában (65% SZ.J.A + 25%Á.F.A) a legsötétebb középkort, az aranybulla idejét, 1200-ban megcsúfolva, mikor alanyi jogon járt a jobbágynak az örökösödés, és az egyházi adó 9-es és (+) a 10-ed (= ötöd = 20%) összesen a paraszt terményének a 20%-át vitte el. ezek a BÜDÖS KÖCSÖG VÁGOTTFASZÚ PATKÁNYOK meg a MAGYAR EMBERT KIZSIGERELIK !!!!

    neked meg semmit sem lehet csak otthon lapítani, adózni, fizetni, és amikor legályáztál nekik 70 évet nyomorékon , betegen , és legetőleg gyorsan megdögleni.. (nehogy még a végén nyögdíjat kellen neked fizetni!)


  • sathinel #23
    Struccpolitika ezen segít? Attól hogy megbüntetik, attól még másokhoz be tudnak lépni ugyanúgy. Ezzel nem lessz nagyobb védelmem. Tehát ha valaki nagyon akarja akkor töllem intézi a tenorista akciók lebonyolítását. Tényleg mennyire egy gyükér ez a google hogy ilyesmit meg merészelt csinálni.

    Büntessük meg aztán megy minden tovább, és nem lessz soha többé gondunk?:D

    Jah tényleg lehet tiltani kéne az összes wifi-t? Bár ennyi erővel az internetet is tilthatnák. Mivel lehetséges rajta rejtetten még mindíg olyan adatokat küldeni amit nagyon nehéz, vagy nem lehet lenyomozni. Gondolom ha egy tenorista a wow-ban kezd el beszélni a társaival, és elkapják őket akkor betiltják a wow-ot vagy mebbüntetik a blizzardot mert lehetővé tették hogy tenoristák voice chat vagy chat közben lebeszéljék a következő fellépésük célpontját.
  • Skynet85 #22
    Ennyi erővel pereld a kocsi gyártód, ha túl élsz egy frontális ütközést, mert madjnem meghaltál. A hasonlat nem is oly távoli kb annyira lehetséges 100%-osan védett otthoni, érsd megfizethető rendszert építeni, mint egy 120 km/h-nál bekövetkező ütközésnél 100%-os védelmet biztosító utcai kasznit. Mindíg lehet jobb és biztosabb rendszert de tökéletest sosem rádásúl az átlagos felhasználónak nem a biztonság az elsődleges szempont, hanem a kénylem és sajnos pont a kényelem oltárán vérzik el a biztonság lásd madzagos net vagy nem madzagos net.

    A probléma ott kezdődik amikor már egy nem is olyan kis cég mint pl, a GG probál legális utat nyitni a fékeveszett adat hajhászatnak, vagyis legális berkeken belül elintézni a piszkos munkát...
  • sathinel #21
    Ha ez ennyire egyszerű akkor mások is símán meg tudják csinálni csak nem pofáznak róla, vagy nem derül ki. Ezt mondja sok hacker is. Tehát ha ezt meg lehet csinálni akkor csak az nem képpes ezt megcsinálni aki nem akarja. Szépen le vagyunk védve, de ha valaki az én netemen keresztül csinál disznóságot akkor engem büntetnek meg. Én jobban örülnék hogy a router, vagy az OS gyártóját, vagy a tűzfalét, stb lehetne beperelni ennyi erővel mert nem megfelelően védtek le.
  • Skynet85 #20
    Azért vigyázz mert van egy-két, nem gg fanboy akik, vissza kézből korházba küldenek :D...

    Meg kell hagyni gg marketingesei és arculat tervezeői nagyon jól csinálják amiért fizetik őket, a fél világ egyszerre hőrdűl fel ha gg-t véletlenűl előveszik, sajnos M$-nél ezt biza elcseszték annó :D

    Kínában sírtak mint a fűrdős qrvák aztán ok, úgy lépünk le az elcseszett ázsia kereső piacunkról, hogy mi vagyunk a fasza gyerekek és a net reformerejei(kb mint fleto) aztán végig scanelejünk német országot, és megint mi vagyunk fasza gyerekek mert elismerjük, hogy biza elqrtuk, vagy is hát nem qrtuk el csak vhogy kiszivárgott... a fél világ pedig kést ragad amikor ezért felesőgre akarják vonni gg-t eskü gratu nekik értenek a fanatizáláshoz, de ha ezt m$ követi el már megy az atom nekik.

    Azok akik pedig megtapsolják gg ezen tettét és hülyének nézik a fél világot mert ők tudják mi a wep meg wap meg egyéb 3 betüs, pista bácsit kin tartja, de google ugy rohan át rajta hogy csak lesel, azok gondoljanak bele, ha épp nem a 12 éves pistike gépét scanelik ahol csak pornot talának, hanem modjuk egy eszesebb mérnök vagy akár egy jó ötleten agyaló zseni gépét... demagog hiszen más is hozzá férhet, de azt vegyük már észre, hogy egy multi cégről van szó, ami egy ilyen után is röhög a világba és íratja tovább a kém szoftvereit...
  • MacropusRufus #19
    bocsika a gúgli elismerte azért mert rákérdeztek
    http://www.sg.hu/cikkek/73937/wlan_halozatokat_is_felterkepezett_a_google
    továbbá ez is egy elgondolkodtató magyarázat:
    "A WLAN felhasználói adatok kiolvasására használható kódot az egyik munkatársunk kísérleti projektjének része volt. Azt viszont most nem mondhatom meg, hogy milyen céllal és milyen körülmények között fejlesztette ki ezt a
    szoftvert."
    http://www.sg.hu/cikkek/74442/szemelyes_wlan_adatokat_is_gyujtott_a_google

  • MacropusRufus #18
    ezen kívűl még ugye az is szóba jöhet, hogy a nyílt hot-spot-on kereszűl kapsz vírus hegyeket. Mert ugye a jóakaró akár ezt is megteheti: azért van nyitva, hogy megszivasson. :)

  • MacropusRufus #17
    "Az a felhasználó, aki nem védi megfelelően saját hálózatát saját magára vessen."
    gondolj bele, hogy ha betörnének hozzád a betörő mellé kerülnél te is a vádlottak padján mert nem vétted megfelelően az ingatlanodat.
  • MacropusRufus #16
    "Ez kb olyan, mintha éjszakára kitenném a kertbe a tv-t meg a hifit, és reggel csodálkoznék, hogy ellopták"
    ne magadból indúlj ki! Az átlag user kb annyit tud a wlanról, hogy vezeték nélkűl tud netezni. Az ilyen varázsszavak mint WEP,WPA, WPA2 semmit nem mond neki.
    Amit írtál az nem egészen ugyan az, ui. az egységek falon belűl vannak csak a jel megy ki. Erről egy hozzánemértő semmit nem tud.
    Meg különben is: ha nyitvahagyom éjszakára az ajtómat az nem azért van, hogy más meg bejöjjön és csak körbenézzen (gy.k. scannelje a lakásomat)