Felföldi Beáta

99 óra üzemidő az iPadnak

A HyperMac az a cég, amely majdnem teljesen egyedül elérte, hogy az embereknek ne kelljen többé panaszkodni a MacBookok cserélhető akkumulátorának hiánya miatt. A cég most piacra dobott egy újítást az iPad számára.

A HyperMac az egyetlen olyan külső akkumulátor és autóstöltő megoldás, amely működik a MacBookkal, a MacBook Airrel és a MacBook Próval is. Négy különböző teljesítményű termékből választhatnak a vásárlók (60-222 Wh), akiknek az is lényeges lehet, hogy a vállalat támogatja az iPhone összes típusát (iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS) valamint az Apple USB-s készülékeket is. Az akkumulátor segítségével akár 34 órán keresztül is használhatunk egy MacBookot a MagSafe adapteren keresztül, amelyet egy valódi Apple termékről vágtak le (nem az Apple engedélyével). Ezen kívül USB-csatlakózóval is el lettek látva, hogy az egyéb Apple termékeket is tudja tölteni. Ezek lettek most feljavítva, hogy képesek legyenek ellátni 10 wattal az iPodot, pont annyival, mint egy fali töltő.


Ez azt jelenti, hogyha a legnagyobb teljesítményű akkumulátort vásároljuk meg - amelynek tömege 2,13 kg - akkor akár 99 órán keresztül is használhatjuk az iPad-unkat. Ez a megoldás 500 dollárba kerül, de választhatjuk a "csak" 200 dolláros, sokkal érzékenyebb, harmadakkora teljesítményű verziót, amely csak 36 dkg, és 34 óra használhatóságot biztosít. A HyperMac termékek már kaphatóak és 1-2 héten belül házhoz is szállítja azt a cég. Ha ma rendelnénk meg egyet, akkor egy kis szerencsével ugyanakkor érkezne meg, mint az iPad, melynek európai debütálása május 28-a.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sleepy Bone #5
  Király cucc, de van pár hiba a cikkben. Nem MacSafe, hanem MagSafe, mert a technika lényege az, hogy egy mágnes tartja benn a gépben a töltőt (így ha belerugunk a kábelbe nem repül a gép). Az iPod-nak pedig nem kell 10W, csak az iPad-nak.

  Nem bántásból írtam :)
 • Oláh Herkules #4
  buta! ha az apple azt mondja akkor elég! Amit az apple mond az úgy van és igaz!
 • ADAMEX9 #3
  Nem minden esetben tudod este töltőre dugni a telódat sem...
 • V1G3C #2
  Volt már ilyen mondás több is.
  640kbyte mindenre elég...
 • passatgt #1
  elég szélsőséges esetekben lehet erre szükség, mert az alap 10-12 óra kb mindenre elég