MTI

Rekordbevétel és -nyereség az Apple-nél

Az Apple közzétette a 2010-es pénzügyi év 2010. március 27-én végződött második negyedévének eredményeit.

A vállalat a negyedévben 13,5 milliárd dolláros bevételt és 3,07 milliárd dolláros nettó nyereséget generált, az egy részvényre jutó hígított nyereség pedig 3,33 dollárt tett ki. Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 9,08 milliárd dolláros bevételt, 1,62 milliárd dollár nettó negyedéves nyereséget és 1,79 dolláros részvényenkénti hígított nyereséget könyvelt el. A bruttó nyereség 39,9%-ról 41,7%-ra emelkedett az előző év második negyedévéhez képest. A negyedéves bevétel 58%-a nemzetközi értékesítésből származott.

Az Apple 2,94 millió Macintosh számítógépet adott el az elmúlt negyedévben; ez az eladások számát tekintve 33%-os növekedésnek felel meg a tavalyi év második negyedévéhez képest. A vállalat 8,75 millió iPhone készüléket értékesített a negyedév során, ezzel 131%-os darabszám szerinti növekedést ért el az előző év azonos időszakához viszonyítva. A negyedév során eladott 10,89 millió iPod készülék a tavalyi második negyedév eredményeihez képest 1%-os csökkenést jelent.

"Nagy örömmel tesszük közzé eddigi legjobb ünnepi időszakon kívüli negyedéves eredményünket. Az Apple bevétele 49%-kal, nyeresége pedig 90%-kal növekedett" - jelentette be Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. "Megkezdtük forradalmian új termékünk, az iPad értékesítését, amely máris sikertermék a felhasználók körében, az év folyamán pedig további új, kivételes termékek bemutatására is készülünk."

"Az előttünk álló harmadik negyedévben 13-13,4 milliárd dollár bevételre, illetve körülbelül 2,28-2,39 dolláros részvényenkénti hígított nyereségre számítunk" - mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!