Berta Sándor

Izrael betiltotta az iPad importját

A közel-keleti állam az eszköz WLAN-moduljának nagy teljesítményével indokolta a behozatali tilalmat. Az izraeli vámosok a légikikötőkben minden iPadet azonnal lefoglalnak.

A Ben Gurion nemzetközi repülőtéren a vámrészleg parancsnoka megerősítette, hogy náluk eddig már tíz iPadet fedeztek fel és koboztak el. Az izraeli kormány április 13-i rendeletével tiltotta meg az Apple legújabb készülékeinek importját, és egyúttal utasította a biztonsági szerveket, hogy az eszközöket haladéktalanul foglalják le. Erről a Haaretz helyi napilap számolt be. A tiltó határozatot a tájékoztatási minisztérium adta ki, a hivatalt a konzervatív Likud párthoz tartozó Moshe Kahlon vezeti.

"Az iPadet jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban árulják és amerikai szabványoknak megfelelő WLAN-modemmel dolgozik" - idézte az újság az izraeli kabinet egyik képviselőjét. Az izraeli WLAN-szabályozás hasonlít az európaira, és jelentősen különbözik az USA-ban alkalmazottól. Az Apple termékének vesztét a túlzottan nagy teljesítményű WLAN-modem okozta. A tájékoztatási minisztérium meglehetősen részletesen igyekezett utánajárni a termék jellemzőinek és minden fontos információt bekért a helyi iDigital cégtől, az Apple hivatalos viszonteladójától.

Egy izraeli elmondta a Haaretz tulajdonában lévő The Marker oldalnak, hogy az ő iPadjét is elkobozták a repülőtéren dolgozó vámosok, majd a tájékoztatási minisztérium egy olyan rendeletet adott ki, hogy a lefoglalt készülékeket haladéktalanul juttassák vissza az Egyesült Államokba. Az illetővel a szaktárca képviselői közölték, hogy: "Tilos az iPad behozatala, és azonnal küldje vissza az eszközt a tengerentúlra." Amíg ez nem történik meg, addig az iPad a vámosok raktárában pihen, és az illető köteles minden ott töltött napért tárolási díjat fizetni.

Az esetekről egy másik napilap, a Globe is beszámolt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • farxis #13
    hazugság mind apukám már rendelt nekem egy ipadot és nagyon jó!!!! teljesen együtmüködik az iphonommal meg az imacemmel, és nagyon gyors egy asztali csúcspct is lealáz tejesítményben!!!!!!! buták akik aszt álityák hogy akadozik a vlan tejesítmény mert nagob mint a bármelyik szar pcnél!!!!!!!!
  • bakagaijin #12
    Hmm, márcsak az a furcsa, hogy az iPad tulajdonosok épp az ellenkezőjéről számolnak be: az elvártnál gyengébb, illetve akadozó WLAN teljesítmény :)

  • Retechegér #11
    A terrorpisták nem a vámon hozzák be a dolgaikat... szerintem lega. :D
  • uniu #10
    "a hivatalt a konzervatív Likud párthoz tartozó Moshe Kahlon vezeti." Remélem a Fidesz testvérpárt lévén, nem veszi át ezt a gyakorlatot...
  • Archenemy #9
    Érthető a félelem, hiszen a magas wlan modem teljesítmény azt eredményezheti, hogy nagyon könnyű lesz az információcsere. Nyilván ők is attól félnek, hogy mi lesz, ha ez a technológia a terroristák kezébe kerül.
  • Oláh Herkules #8
    bizony bizony, abdulék ott figyelnek minden bokorban, hogy lecsapjanak az ártatlan szabad világ embereire :D
  • syn7h37ic #7
    Dehogy a CIA... A másik oldal, a szomszédok kémkednek szerintük.
  • Teppik Amon #6
    de mitől félnek ennyire? hogy lehallgatják őket? :D
    Vagy már az első példányok egyikét szétszedték és találtak benne mindenféle lehallgató dolgot ami a gonosz CIA tett bele hol kémkedjen a világban?
  • Beygír Gücü #5
    ...hogy nagy az orruk

  • willcox #3
    Én sem, de nem emiatt. Amúgy meg usákiába sem.