SG.hu

Ethical Hacking konferencia áprilisban

Április 29-én ismét megrendezik az elmúlt években 4-500 fő részvételével lezajlott Ethical Hacking konferenciát. Az eseményen a szervező idén is a gyakorlatias előadásokra helyezte a hangsúlyt.

Magyarországon immár harmadik alkalommal rendezik meg az Ethical Hacking konferenciát. Az eseményt szervező NetAcademia Oktatóközpont elsősorban az informatikai biztonság felelőseire és felügyelőire, így a rendszergazdákra és az IT-biztonsági szakemberekre számít. "Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az a cél, hogy a konferencián gyakorlatorientált előadások - valós hekkek - keretében mutassuk be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

A konferencián többek közt szó lesz arról, hogy törhető-e az ASP.NET - ezt egy demó keretében Balássy György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára mutatja majd be. Zsíros Péter, a NetAcademia Certified Ethical Hacker minősítéssel rendelkező oktatója egy fekete doboznak tekintett vállalati hálózatba repül be vakon, ráadásul nem a már meglévő, ismert eszközöket használja, hanem egy új biztonsági rést keres, amire ő maga fejleszt eszközt.

Kovács László, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatója beszél a cyber háborúról, a nemzetvédelemről, s ezen keresztül az informatika hadi szerepéről. Kabai András a PTA CERT-Hungarytól két "félig működő" biztonsági hibát együtt alkalmazva ismerteti a kártékony kódfuttatás lehetőségeit és ehhez kapcsolódóan a hatékony védekezés lépéseit egy digitális tojásvadászat keretében.

Barta Csaba, a Deloitte vezető IT-biztonsági tanácsadója a forensic investigation, vagyis az informatikai nyomozás területéről mutat be egy esetet: mi minden deríthető fel egy támadó korábbi lépéseiből pusztán a registry vizsgálatával. Illés Márton és Gyöngyösi Péter a BalaBit képviseletében azt demonstrálják, hogy egy közismert biztonsági hiba, a Cross Site Scripting, amivel általában csak "kidekorálni" lehet a weboldalakat, mennyire veszélyes támadások hordozóalanya lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!