MTI

Sziget: a "mínusz egyedik" napon búcsúzik a Kispál és a Borz

Meghatározatlan időre beszünteti tevékenységét a Kispál és a Borz. Az ország egyik legnépszerűbb zenekara augusztus 9-én, a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján adja búcsúkoncertjét, huszonkét év aktív zenélés után.

A bejelentés csütörtökön történt, a fesztivál szervezői és a zenekar tagjai részvételével tartott sajtótájékoztatón. "Magunk elé azt a határidőt tűztük ki, hogy ha márciusig nem sikerül összehozni egy nagylemeznyi anyagot, akkor abbahagyjuk. Nem sikerült, három dal nem egy album" - mondta Lovasi András, a zenekar egyik alapítója. Búcsúként a Sziget fesztiválon mintegy háromórás koncertet ad a zenekar. Lovasi elmondta: az alkotóközösség megmarad, de a zenekar tagjai külön-külön akarnak tevékenykedni a következő időszakban. Megjegyezte: nincs semmi probléma, mindenki megy tovább a maga útján. Egyelőre az biztos, hogy belátható időben, tehát a következő négy-öt évben nem lép színpadra a Kispál és a Borz.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a koncertről DVD megjelentetését is tervezik és valószínűleg kiadják 2004 óta felgyülemlett dalaikat is. Kitért arra is, hogy csendesebb időszak elé néz, hiszen másik zenekara, a Kiscsillag a korábbiaknál kevesebbet koncertezik és idén a Budapest Bár produkcióval sincs sok fellépése, viszont így több ideje marad régóta esedékes második szólóalbuma elkészítésére.

Kispálék jellegzetes, csak rájuk jellemző sodró gitárzenét, ha úgy tetszik, gitárpopot játszanak, ami kezdetben talán kicsit a The Police-ra emlékeztetett. A zenekar védjegyét azonban Lovasi András nem mindennapi, csavaros szövegei jelentik, amelyek versekként is megállják a helyüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!