SG.hu

Adatforgalmazási csúcs a Sziget Fesztiválon

Csak a Telekom mobilhálózatán egy Szolnok méretű város forgalmát bonyolították a fesztiválozók.

2015-ben a Telekom VOLT, a Mastercard Balaton Sound és a Sziget Fesztiválon nemcsak a látogatói rekordok dőltek meg. A várakozásoknak megfelelően a Telekom mobilhálózatán bonyolított adatforgalmazás jelentősen nőtt, meghaladta az előző évi forgalom dupláját. Csak a Sziget Fesztiválon a tavalyi 1,9 TB-hoz képest 4,5 TB-nyi adatot forgalmaztak, ezen belül a 4G adatforgalmazás több mint négyszeresére emelkedett. A teltházas napokon egy Szolnok méretű város napi adatforgalmát bonyolították a fesztiválozók.

A tavalyi évhez hasonlítva a beszédhívások száma a Telekom mobilhálózatán 20%-kal növekedett, amelyben szerepet játszhat a látogatószám megugrása is, míg a fesztiválozók kevesebb SMS-t küldtek, mint az előző évben.

A Telekom hálózatán idén júliusban került túlsúlyba a 4G adatforgalmazás a 3G-n bonyolított forgalomhoz képest, ehhez vélhetően a nagy nyári zenei és kulturális rendezvények is hozzájárultak. Az általa támogatott fesztiválokon a Telekom szolgáltatásait és aktivitásait már teljes egészében a 4G technológiára alapozta. A fesztiválozók telekommunikációs igényeinek kiszolgálásán kívül a koncertek zavartalan élő streaming közvetítéséhez is szükség volt a nagy sávszélességre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!