MTI

Veszített informatikai pozíciójából Magyarország

A 46. helyre csúszott vissza Magyarország a Világgazdasági Fórum (WEF) most közzétett információtechnológiai fejlettségi rangsorában a tavalyi 41-ről - írja a Világgazdaság a legfrissebb Networked Readiness Index alapján.

A tavaly még Magyarország mögött szereplő Kína, vagy India az idén megelőzött minket: a lecsúszás folyamatos, két éve még a 37. helyen álltunk - írja a lap. Az idei felmérésben legrosszabbul a piaci környezet, a kormányzati és az egyéni felkészültség kategóriájában teljesített Magyarország a davosi szakértők szerint. A 68 vizsgált tényező közül kettő van, amelynek alapján Magyarország a világranglista első tíz helyének valamelyikét foglalja el. A cégalapítás időigénye terén az 5., a számítógépek és kapcsolódó termékek, szolgáltatások importja alapján pedig a 7. helyre került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ozric #4
  kapcsolódó termékek, szolgáltatások importja alapján pedig a 7. helyre került.

  Tragikus. A "kiemelkedő" 7. hely negatív listán található. Ennyire nincs hazai IT termék, vagy ennyire istenítik az amerikait a magyarral szemben? (Ez utóbbi nem ultraszélsőséges értelemben érendő.)
 • zidder #3
  dübörög a gazdaság...IGEN IGEN!!! Szemét csaló banda.
 • Garrett27 #2
  Ez akkor közvetlen vagy közvetve Baja Ferenc munkája! Gratulálok a munkájához!
 • mujahedin #1
  mint minden pozíciójából... igen igen megcsináltuk, bele húztunk!