Berta Sándor

Seattle és Boston online élete a legveszélyesebb

A Symantec biztonsági és a Sperling's BestPlaces piackutató cég közös felmérést készített az Egyesült Államok városairól.

A tanulmány készítésekor többek között figyelembe vették, hogy az USA ötven nagyvárosa közül melyikben történik a legtöbb kiberbűncselekmény, hol különösen óvatlanok a felhasználók vagy melyik településen vásárolnak a leggyakrabban és a legtöbbet online az emberek. Az online élet leginkább Seattleben, Bostonban és Washington D.C.-ben számít kockázatosnak. Itt találkozhatnak a lakosok leggyakrabban internetes bűncselekményekkel és itt aggódhatnak a legjobban, hogy online elveszíthetik személyes adataikat.

A Symantec és a Sperling's BestPlaces munkatársai egyaránt figyelembe vették, hogy egy városban mennyi kiberbűncselekmény történik évente, mennyi pénzt költenek az emberek hardverekre és szoftverekre, hány WLAN- és WiFi-hotspot, illetve szélessávú internethozzáférés található. Továbbá feljegyezték azt is, hogy milyen gyakran használják az adott városban élők a világhálót és az ott lakók közül hányan bonyolítják online a vásárlásaikat. A Top10-es lista első helyén Seattle, a másodikon Boston, míg a harmadikon Washington D.C. szerepel. A dobogóról éppen csak lemaradt San Fransisco és Raleigh, N.C. A hatodik helyet Atlanta, a hetediket Minneapolis, a nyolcadikat Denver, a kilencediket Austin (Texas), a tizediket pedig Portland (Oregon) szerezte meg.


Seattle gyakorlatilag minden kategóriában az élmezőnyben végzett. Az itt élők gyakran vásárolnak az interneten, sok hardvert és szoftvert vesznek, a városban sok WLAN- és WiFi-hotspot működik. A zombihálózatok tagjaként működő legtöbb számítógép az atlantai és a miami háztartásokban van, Atlanta abszolút vezető a kiberbűncselekmények számának tekintetében. A legbiztonságosabb amerikai nagyvárosnak Denver nevezhető. A tanulmány készítésekor a Symantec szakemberei figyelembe vették, hogy melyik városból hány biztonsági riasztás érkezett be a cég központjába.

Hasonló lista készült a kanadai városokról is. A Top10-es összeállítás első helyén Burlington, a másodikon Port Coquitlam, a harmadikon pedig Langley található. A listán Vancouver lett a negyedik, Calgary az ötödik, Oakvilla a hatodik, Markham a hetedik és Toronta a nyolcadik helyezett. A Top10-be befért még Kelowna és Kitchener. Az online szempontból legbiztonságosabb kanadai település Longueuil.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Argathron #4
  Ott van Bostonban az MIT, hát még jó hogy szopatják a diákok a város jónépét :D
 • kasika #3
  hehe, tiszta Shadowrun :D
 • BlackRose #2
  Seattle olyan mint a Silicon Valley csak nagyobb... :) egy modern és nyilt város... talán éppen ezért sebezhetőbb, de amit nyer az 100x több mint amit veszít.
 • Tetsuo #1
  LOL
  Mas tablazatokban az online-vasarlas meg a sok hotspot elony szokott lenni. :D