Gyurkity Péter

Motorola i1 - PTT és Android egyveleg

A Motorola bejelentette első olyan mobiltelefonját, amely Push-To-Talk funkciót az Android operációs rendszerrel ötvözi, meglehetősen strapabíró külső kíséretében.

Az i1 máris több amerikai szolgáltató kínálatában elérhető, többek között a Sprint és a SouthernLINC Wireless is megkezdte a készülékek forgalmazását. A cégen belül csak Opus One néven emlegetett telefon több hasznos funkcióval érkezik, amelyek a munkafolyamatokat, a szervezési és egyéb feladatokat segíthetik. A készülék 3,1 hüvelykes, 320 x 480 pixel maximális felbontást támogató HVGA érintőképernyővel érkezik, a szoftveres hátteret az Android operációs rendszer 1.5-ös verziója biztosítja, ezt pedig 5 megapixeles beépített kamera egészíti ki négyszeres digitális zoommal - hogy az iDEN támogatásról ne is beszéljünk.


A fejlesztés az első a Motorola családjában, amely a Push-To-Talk technológiát az Androiddal ötvözi, mégpedig olyan külsővel, amely a hivatalos közlemény szerint a porral, vízzel, és egyéb külső fizikai hatásokkal szemben is kitűnően helytáll. A PTT egészen érdekes funkciót kínál, hiszen segítségével telefonunkat walkie-talkie üzemmódban is használhatjuk (saját szolgáltatónk hálózatán belül), egyirányú, szinte azonnal létrejövő kapcsolatot kezdeményezve, anélkül, hogy a hívások kapcsolására, kommunikációs csatorna létrejöttére várnánk. A technológiára nem kis mértékben építenek a szolgáltatók, a SouthernLINC például külön internetes oldalt szentel ennek ismertetésére, kiemelve a munkák során igen hasznos egyszerű kapcsolattartást.

A szövegbevitelt a Swype, a webes böngészést pedig az Opera Mini teszi kényelmesebbé a készüléken. Ezt Bluetooth2 2.0 támogatás, Adobe Flash, MP3, WAV, WMA, WMV, MIDI, MP4, H.263, H.264, valamint WMV támogatás, illetve egy 2 GB-os memóriakártya egészíti ki. Az i1 pontos méretei 58 mm x 118 mm x 12,8 mm, súlya 131 gramm. A Motorola 4 napos üzemidőt és 210 perc beszédidőt ígér egyetlen feltöltéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jojo #9
    Én direct alapon a Nokia 2330 classic-t választottam, mivel számomra az elérhetőség a fontos.Telefonálok sokat, játszok a játékokkal, azaz használom, de 10 napig akkor is bírja.
    Van, LG Secret KF750 telefonom, fasza tulajdonságokkal, de 2 napig hajlandó működni, nem tovább, azaz számomra NEM TELEFON az ilyen.
    Arról ne is beszéljek, hogy érintő képernyős, az terror minden tekintetben.
    Míg a ujjam fordul egyet a kijelzőn, már az 5. menüben állítok el valamit, illetve az interneten vagyok.
    KUKA telcsi!
  • nimfas #8
    Standby Time Up to 4 days standby; Up to 210 min talk time

    Azaz... 210 perc... 3,5 óra beszélgetés... és 4 nap készenlét.

    Az én Motorollám (L9) is bírja több mint 1,5 hétig egy töltéssel... igaz nem sokat beszélek rajta, ilyenkor még a képernyőt is kilövi, így spórol. De nincs is nagy kijelzője és nem érintőképernyő (az alapdíjat 3200 HUF sem mindig beszélem le :-D). A Nokiád milyen.... ?
  • jojo #7
    Talk and Standby Time3
    Up to 4 days standby; Up to 210 min talk time

    Battery 1400mAh
    Motorola link
  • jojo #6
    210 órás elvi működést írnak azaz 2 napig se bírja az 1400mA aksija.
    Nekem egy ilyen telefon nem telefon, a Nokiám 10 napig megy egy feltöltéssel és megbízható!
  • Cat #5
    Nyilvánvaló: mert akkor nem kellene szolgáltató.

    A mobilszolgáltatók nem árulnának soha olyan telefont, amihez ők nem kellenek, és a készülékek döntő többsége rajtuk keresztül kel el. A gyártóknak sem érdekük, hogy magukra haragítsák a szolgáltatókat, hiszen akkor azok simán megtehetik, hogy a többi készüléküket sem veszik fel a listájukra.
  • noland #4
    zabálná az akkut, szerintem.
  • Nonix #3
    nem kovetem a mobilok fejlodeset, de tenyleg miért nincs ilyen ?
  • Tetsuo #2
    "telefonunkat walkie-talkie üzemmódban is használhatjuk (saját szolgáltatónk hálózatán belül), egyirányú, szinte azonnal létrejövő kapcsolatot kezdeményezve, anélkül, hogy a hívások kapcsolására, kommunikációs csatorna létrejöttére várnánk."
    A PTT-nek akkor lenne ertelme, ha a mondat igy vegzodne: anelkul, hogy a beszelgetesert fizetni kene..

    Nem hiszem, hogy nehez lenne megepiteni a mobilokat ugy, hogy 1-2km-en belul ne tudnanak wolky-tolky modban kommunikalni, szolgaltato NELKUL, "ingyért"..
  • roliika #1
    És az árárárárár mennyi lesz?
    Ebayen vannak 50 alatt is új androidos telók, szégyen, hogy itt előfizuval drágább mind.