MTI

A Google Earth segíti a haitin dolgozó segélyszervezeteket

Interaktív térképpel segíti az ENSZ és a segélyszervezetek munkáját Haitin a Google Earth program.

A földrengés sújtotta országban tevékenykedő szervezetek feltölthetik az alkalmazásra a kulcsfontosságú adatokat, így naprakész információk állnak majd rendelkezésre arról, hogy a menekülttáborokban pontosan mire is van szükség. Egyes források szerint jelenleg több mint 600 ezren élnek sátortáborokban, a program révén a telepeken uralkodó helyzetről is pontosabb információk lesznek - emelte ki a genfi központú Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

A Google Earth szolgáltatáson kék pontok jelzik a táborokat, ezekre kattintva lehet részletesebb adatokhoz jutni. A www.cccmhaiti.com oldalra navigálva pedig a sátortáborok mellett a templomokról, iskolákról és kormányzati épületekről is lehet tájékozódni. Az IOM szerit az interaktív térkép összesen 414 tábort követ nyomon, és hetente frissítik majd. A szervezetek abban bíznak, hogy a szolgáltatás jelentős segítséget nyújthat a segélyszállítmányok biztosításához. Ehhez nemcsak a táborok helyének pontos meghatározására van szükség, hanem arra is, hogy a szervezetek tudjanak az adott körzetekben leselkedő egyéb veszélyekről, például a földcsuszamlásokról vagy áradásokról.

A projekt révén a politikacsinálók és a polgárok is megtudhatják, milyen bonyolult a segélyezés munka - mondta Brian Kelly, az IOM munkatársa. Az amerikai internetes óriást az ENSZ szóvivője is magasztalta, amiért már röviddel a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés után képeket szolgáltatott a helyszínről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!