MTI

Amerikai törvény az internetbiztonság növeléséről

Az amerikai képviselőház elfogadta az internetbiztonság megerősítéséről szóló törvénytervezetet, amely a kutatás-fejlesztés és a színvonalasabb képzés révén nagyobb védelmet adna a kormányhivataloknak és a magánvállalkozásoknak is az internetes támadások ellen.

A képviselők 422 támogató vokssal, öt ellenszavazat mellett fogadták el a tervezetet. Az öt ellenző mind republikánus párti. A törvény - amelyet még a szenátusnak is jóvá kell hagynia - 400 millió dollárt különít el a kibertér védelmére a következő öt évre. Barack Obama amerikai elnök decemberben az előző kormány egyik tanácsadóját, Howard Schmidtet nevezte ki az internetbiztonság kérdésével foglalkozó koordinátornak.

Nem telt egy hónap sem azóta, hogy Kínából hackertámadás érte a Google internetes szolgáltatót. Ezt az amerikai törvényhozás riasztó jelnek tekinti. A szenátus szerdán határozatban ítélte el a támadást és felszólította Kínát, hogy vizsgálja ki az ügyet, és adjon magyarázatot a támadásokra. Az állásfoglalásban az is szerepel, hogy Kína korlátozza a világhálón a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!