MTI

Öngyilkosságot akadályoztak meg internetezők Kínában

Kínai internetezők megakadályozták egyik társuk "egyenes adásban" közvetített öngyilkosságát, úgy, hogy a halni vágyó IP-címe alapján segítettek a rendőröknek megtalálni az illetőt.

A China Daily című újság számolt be arról, hogy a 27 éves öngyilkosjelölt, aki saját bevallása szerint "évek óta depressziós", a Tianya.cn online fórumon közzétett egy bejegyzést, amelyben elmagyarázta, hogy mérgező növényekkel véget vet életének. A férfi el is kezdte közvetíteni "élőben" a mérges füvek végzetes hatásait. "Látásom romlani kezd, minden fénylik körülöttem, hányingerem van, a karom zsibbad" - írta.

Internetezők ezrei klikkeltek az üzenetre, és sokan arra buzdították az öngyilkost, hogy hívja a mentőket. Mások nyomára bukkantak a délnyugat-kínai Jaan (Ya,an) városban az IP-címének, vagyis annak a számnak köszönhetően, amellyel a világhálóra csatlakozó felhasználókat azonosítják. A rendőrségnek sikerült bejutnia hozzá és kórházba szállították, így megmentették az életét - írta az újság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bvalek2 #1
    Volt egy hasonló hír Nagy-Britanniából is, ott a nézők poénkodtak, és bíztatták az illetőt. Sokan akkor sem kapcsoltak, amikor már a kötélen himbálózott. Ez jól megvilágítja a különbséget a két kultúra között.