MTI

Újabb biztonsági rés a Microsoft böngészőjében

Az Internet Explorer böngészőprogramhoz múlt héten kiadott javítócsomag után újabb hibákat fedeztek fel a szoftverben. A felkészült hackerek ezeket kihasználva akár a megtámadott számítógép teljes adatmennyiséghez is hozzáférhetnek.

A bostoni székhelyű Core Security Technologies múlt hét pénteken jelentette be, hogy egy sor újabb biztonsági hiányosságot fedezett fel a Microsoft böngészőjében. Jorge Luis Alvarez Medina biztonsági szakértő február másodikán, a Washingtonban megrendezésre kerülő Black Hat informatikai biztonsági konferencián kívánja bemutatni az IE legutóbb feltárt sebezhetőségével végrehajtható támadásokat.

A Microsoft minden bejelentést komolyan vesz, arról azonban nincs tudomása, hogy az újabban felfedezett biztonsági hiányosságokra alapozva történt-e újabb támadás. "Az a legjobb védekezés, ha a felhasználók a böngésző legutóbbi, 8-as verziójára frissítenek, és bekapcsolják a Microsoft szoftverfrissítési szolgáltatását. Ezzel nem csak a böngésző használata, hanem az egész operációs rendszer is biztonságosabbá válik" - mondta a szoftvercég szóvivője.

A Google január közepén jelentette be, hogy fontolgatja kivonulását Kínából, miután fény derült arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és mintegy húsz vállalat postafiókja ellen. A sikeres támadást többek között az IE programhibája okozta, amely a Microsoft szerint csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt. A biztonsági szint emelésével azonban minden komolyabb támadás kivédhető - magyarázta a szoftvercég.

A javítócsomagok kiadásáig a német és a francia kormány is azt javasolta, hogy aki teheti, az IE helyett használjon más böngészőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprocorno #2
    Nem kell használni az Explorert, és kész. Annyi alternatíva van. Én a Chrome-ot favorizálom, de fent van a gépemen a Firefox is. Mindkettőnek a legfrisebb változatát letölthetitek innen >> Persze tudom én, hogy aki az Explorert szokta meg, az nem is akar váltani, bármennyire is nem biztonságos.
  • kasika #1
    fail.