MTI

A vártnál nagyobb a Google negyedéves eredménye

A vártnál nagyobb adózott eredményről számolt be a Google amerikai internetes kereső és tartalomszolgáltató a tavalyi utolsó negyedévről, tiszta bevétele azonban nem nőtt a befektetők által elvárt mértékben, emiatt csökkent a Google-részvények árfolyama.

A világelső Google csütörtökön közzétett gyorsjelentése szerint a tavalyi utolsó negyedévben 1,97 milliárd dolláros - részvényenként 6,13 dolláros - adózott eredményt ért el, ötször nagyobbat az egy évvel korábbi 382,4 millió dolláros - részvényenként 1,21 dolláros - adózott eredménynél. A társaság összbevétele 6,67 milliárd dollárt tett ki a tavaly októbertől december végéig terjedő időszakban, 17 százalékkal többet, mint 2008 utolsó negyedévében.

A cég tiszta bevétele azonban éves összevetésben csak 13 százalékkal, 4,95 milliárd dollárra emelkedett 2009 utolsó három hónapjában. A befektetők ennél nagyobb emelkedésre számítottak, emiatt a Google-részvények árfolyama a New York-i értéktőzsde zárását követő nem hivatalos kereskedésben öt százalékkal 555,52 dollárra gyengült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!