SG.hu

10 milliós támogatást kapott az ELTE Informatikai Kara

A Magyar Telekom a mai napon rendhagyó módon örökbe fogadta a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Karának Mesterséges Intelligencia Laborját.

A Magyar Telekom a három évre szóló partnerségi megállapodás keretében örökbe fogadta az ELTE Informatikai Kar Mesterséges Intelligencia Laborját, és egyúttal 10 millió forinttal járul hozzá a kar számítógépparkjának korszerűsítéséhez, ezzel is támogatva a jövő informatikusainak képzését. Az örökbefogadást tanúsító oklevelet Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője adta át Dr. Kozma Lászlónak, az ELTE Informatikai Kar dékánjának.

Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője az örökbefogadási oklevél átadásakor hangsúlyozta: "Azért esett választásunk a Mesterséges Intelligencia Labor örökbefogadására, mert az ELTE Informatikai Karán folyó kiemelkedő tudományos munka jól illeszkedik a T-Systems innovációs tevékenységéhez. A mostani 10 millió forintos támogatás az első lépése annak a folyamatnak, amellyel a T-Systems szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatát hazai felsőoktatással, hogy az együttműködésekből a hazai gazdaságban hasznosuló innovációk jöhessenek létre."

"Az ELTÉ-vel kötött együttműködés azt a célt szolgálja, hogy gyakorlatorientált tapasztalatszerzésre épülő képzésben részesüljenek a diákok. Ezáltal a felsőoktatási intézmények mellett a hazai vállalati szektor is piacképes munkaerő utánpótláshoz juthat. A stratégiai partnerségnek köszönhetően a T-Systems és az ELTE Informatikai Kar jobban kiaknázhatja a K+F kapcsolatait, közösen indulhat pályázatokon és mindkét fél jobban tudja kamatoztatni a tudásmegosztás révén szerzett tapasztalatokat. A T-Systems számára az Informatikai Karon folyó oktatási tevékenység iparági szempontból kiemelkedő jelentőséggel bír. Ugyanakkor a vállalatunk szakember-utánpótlása miatt is stratégiai fontosságú a kooperáció."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Drawain #1
    10 millió Ft = 10 gép :)