Gyurkity Péter

Két asztali platformmal készül az AMD

Az új processzorok és chipkészletek érkezése két új asztali platform összeállítását is lehetővé teszi az AMD számára, 2010 közepe táján. Az Intel eközben tagadja, hogy kínai gyártókkal tárgyalt volna a Larrabee kapcsán.

Ezúttal is tajvani források számoltak be a processzorgyártókkal kapcsolatos hírekről, egészen pontosan az AMD valószínű útitervéről, legalábbis ami az asztali platformokat érinti. Ezen platformokat a cég saját termékeiből állítják össze, a cél pedig, hogy komplett megoldást nyújtsanak az OEM-gyártóknak és forgalmazóknak, a lehető legkisebb fejfájást okozva a konfigurációk kialakításánál.



Azt már tudjuk, hogy a Thuban kódnéven készülő hatmagos (valószínűleg Phenom II X6 néven megjelenő) processzorok jövőre mindenképpen elkészülnek, mint ahogy az is kiderült, hogy 2,8 GHz lesz a plafon, legalábbis az első időszakban. Így tehát nem túl meglepő, hogy többek között ezekre épül majd a csúcskategóriába szánt Leo platform, amely egészen pontosan Phenom II chipeket, 890FX/GX + SB850 jelzésű chipkészletet, valamint az ATI Radeon HD 5000 sorozat tagjaként megjelenő grafikus vezérlőket tartalmaz majd. Nyilvánvaló, hogy kellemes teljesítményű konfigurációkat lehet majd ezen komponensekből összerakni.

A mainstream vonalon már jóval szerényebb teljesítményű összeállításokat készít el a cég, butított, lassabb termékek bevonásával, ahogy azt megszokhattuk. A Dorado platform ennek megfelelően Athlon II központi processzorokat, 880G + SB810 chipkészletet, valamint a HD 5000 család valamely tagját tartalmazzák majd, nyilván a gyengébb példányok egyikét-másikát. A megjelenési időpont a forrás szerint 2010 májusa, ám az AMD nem volt hajlandó kommentálni a hírt - kíváncsian várjuk az OEM-gyártók konfigurációit.

Az Intel eközben megtette ezt, ám ők a Larrabee kapcsán korábban megjelent pletykákat cáfolták. Állításuk szerint ugyanis nem tárgyaltak kínai gyártókkal a fejlesztés korai felhasználását illetően, ezzel egy időben azonban leszögezték, hogy semmi nem változott a megjelenést illetően, erre továbbra is a jövő év első felében számíthatunk - kérdés viszont, hogy miért kellett ilyen gyorsan tagadni a felröppent híreket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • readswift #39
    mellesleg akinek a dx11 'next gen', az hazudik
  • readswift #38
    Immerse yourself in game play:

    * Get a commanding view of the action, and enjoy more control in real-time strategy games.
    * Detect enemies sooner, react faster, and survive longer in first-person-shooter games.
    * See enemy aircraft with peripheral vision, and fly with greater spatial awareness in flight combat simulators.
    * Eliminate blind spots and feel a heightened sense of speed in racing games.

    iszonyatos :D

    aki ilyet összeir én tényleg kirúgnám a francba :D
  • Sanyix #37
    tudja a faszom. Majd kipróbálja valaki. Mellesleg vagy 6 féle AA módszer van jelenleg használatban...
    Amúgy nemtudom hogy jön ide az AA... mellesleg én kakilok az aa-ra ;)
  • readswift #36
    Sanyix segits, 5860*1080 zéró anti alias felbontás az kvázi milyen anti aliasolt felbontással egyenlő teljesitményügyileg? Ha ezt kiderited nekem én elismerem hoyg értesz hozzá
  • Sanyix #35
    ez nem jelent semmit. Belőlem sem veszett ki a kritikus szemlélet, pl a jó kurva anyjukat az amd-s fejlesztőknek hogy mit szüttyögnek a retek opengl/cl driverekkel hónapokon keresztül késve, amikor directx-ben meg mindig elsők, már hónapokkal a valós megjelenés előtt. De a kritikus szemlélet akkor is megvan, amikor azt mondom, hogy a pisix egy 386-os cpu szintű fizikát tud, borzalmasan semmit sem villant, éves lemaradásban van a cpu-n futó fizikai motorokkal szemben is.
  • Sanyix #34
    mi a marketingbuziság abban hogy fél tucat monitort tud a kártya hajtani? Marketingbuziság pl a pisix, aminél fényévekkel jobb megoldások vannak és voltak már évek óta, de a monitorokat viszont tényleg tudja hajtani, ami már akkor nem marketing :)
  • readswift #33
    na még kitalálnak eyefinity™ mellé még valami marketingbuziságot™ és jöhet a következő 5%
  • Jacek #32
    5%-al emelte a kartyak arat az AMD persze teheti mert nem tudnak annyit gyartani hogy eleg legyen:)
  • Ahoy #31
    Bocs benéztem, egy kamu bolt volt :(
  • Ahoy #30
    61 rugóért már van asus 5850.... szerintem csökkenget folyamatosan a partnerek-kereskedők versenye miatt! Konkrétan sztem argep.hu jóttesz a versenynek.