SG.hu

Szupertakarékos Samsung külső merevlemez

A Samsung az iparágban elsőként készített olyan 3,5 colos külső merevlemezt, amely készenléti állapotban kevesebb, mint 1 wattot fogyaszt. A termék novemberben kerül forgalomba. A csökkentett energiafogyasztás megfelel az EU 2010 januárjától hatályba lépő, készenléti üzemmóddal kapcsolatos szabályozásainak.

A Samsung a novemberben piacra kerülő új külső merevlemezének készenléti energiafogyasztását több mint 95%-kal csökkentette: az új termék az egyezményes 2,5 watt helyett csupán 0,09 wattot fogyaszt, ezzel pedig közvetett módon a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez, így környezetünk védelméhez is nagyban hozzájárul. A cég által bemutatott 3,5 colos külső merevlemez az első, amelynek készenléti állapotban ilyen kevés teljesítmény-felvétele.


A csökkentett energiafelhasználást egy új áramkör bevezetésével érték el, amely a meghajtót áram alatt is leállítja, ha az USB csatlakozó nincs bedugva. "A fogyasztók már nemcsak a teljesítményt, a megbízhatóságot és a dizájnt tartják szem előtt: az alacsony energiafogyasztást és a környezettudatos megoldásokat is elvárják egy 21. századi cégtől" - magyarázta C. H. Lee, a Samsung Electronics marketingért és értékesítésért felelős alelnöke.

A Samsung 3,5 colos STORY Station külső meghajtó sorozatának legkisebb kapacitású darabja 500 GB, legnagyobb méretű tagja pedig 2 TB adat tárolására képes. Az immár világszerte elérhető széria tartalmazza a Samsung Auto Backup, a jelszóvédelmet biztosító SafetyKey és az adatbiztonságot növelő Ongoing Data Preservation funkciókat, valamint a személyes adatok titkosítását segítő SecretZoneTM szoftvert is. 2009. november elejétől a Samsung minden STORY Station meghajtója 1 watt alatt fogyaszt készenléti állapotban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!