MTI

Új olvasó veszélyezteti az Amazon Kindle uralmát

Bemutatta új e-olvasóját a Barnes & Noble amerikai könyvkereskedő és -kiadó cég, amely elsősorban az Amazon Kindle nevű elektronikus olvasójával kívánja felvenni a versenyt.

Az új alkalmazás színes képernyős, az ára pedig hajszálra megegyezik a Kindle-éval. A 259 dolláros újdonság piacra dobását a közelgő ünnepi szezonra időzítette a könyvkereskedő. Az eszköz segítségével a felhasználók megoszthatják egymás között a könyveket, amire a Kindle jelenleg nem képes. A Nook névre hallgató programot novembertől vásárolhatják meg az olvasók a Barnes & Noble közel nyolcszáz üzletében az Egyesült Államokban.

Az alakulóban lévő elektronikus könyvolvasó piac - amelynek sikerét a Kindle alapozta meg - az elektronikai ipar fő csataterévé vált az idei ünnepi szezon közeledtével. Várakozások szerint az Egyesült Államokban mintegy 3 millió e-olvasót értékesítenek a karácsonyig hátralévő időszakban, 2010-ben pedig megkétszereződhet az eladások száma.


A Barnes & Noble színes duál képernyője jelenleg egyedülálló a piacon. A Nook a Kindle által tárolt könyvmennyiséghez hasonlóan 1500 művet tud elraktározni. A Nook-használók viszont két hét erejéig kölcsön is adhatják egymásnak a tárolt könyveket. Míg a Kindle zárt rendszerben működik, vagyis az Amazonon rendelt könyveket csak a Kindle, az iPhone és az iPod Touch tudja olvasni, addig a Barnes & Noble az ePub formátumot támogatja, így az olvasók számos eszközön juthatnak hozzá a művekhez.

A cég nem sokkal online digitális könyvesboltjának elindítását követően mutatta be új termékét. A világ legnagyobbjaként emlegetett internetes e-könyvesboltban a vásárlók 700 ezer könyvből válogathatnak. A könyvpiacon várható "digitális fordulatot" elemezve szakértők úgy fogalmaztak, hogy a Barnes & Noble előnyre tehet szert versenytársaival szemben, mivel a vásárlók az Egyesült Államokban működő közel 800 üzletben ki is próbálhatják a Nookot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nickb #2
    Egyelőre igen, az Alexet nem látom hogy bárhol árulnák.

    " As for production possibilities, the company claim to be in discussion with “selected strategic partners” and “major content” providers, with a release expected by the end of 2009."

    "http://www.slashgear.com/spring-design-alex-dual-display-android-ebook-reader-headed-for-bn-1960849/"

    Avagy ahogy a Polemius-féle linken is ovlasható: "Now if only we had some pricing and release info."

    A kijelző igazából nem újdonság, nem színes. Csupán aláraktak egy érintésérzékeny színes lcd kijelzőt is.

    De van neki:
    -microSD bővíthetőség
    -b/g wifi
    -3G
    -microUSB
    -3,5-ös jack

    A végső kérdés csak az hogy hozzánk mikor ér el...
  • Polemius #1
    "A Barnes & Noble színes duál képernyője jelenleg egyedülálló a piacon."

    Akkor ez mi?