Gyurkity Péter

Olcsó Office csomaggal hódítana a Microsoft

A jövőre érkező Office 2010 ingyenes változata az OEM-konfigurációkon is helyet kap majd, leváltva ezzel a jelenleg használt Works csomagot - első alkalommal használva fel online reklámokat.

A Technet portálon megjelent blogbejegyzésben arról olvashatunk, hogy a szoftvercég több kedvezményes ajánlattal igyekszik bebiztosítani az új verzió sikeres rajtját. Ezek között megtalálható egy ingyenes változat, olcsó upgrade lehetőséget biztosító kártya, gyors letöltést és használatot ígérő csomag, valamint a már korábban bejelentett online, webes változat.

Az OEM-partnerek révén az előre összeállított konfigurációkon az Office 2010 Starter kap majd helyet, amely korlátozott felhasználási lehetőséget biztosít az új PC-k vásárlóinak, mégpedig teljesen ingyen. Az újdonságot itt az jelenti, hogy az online reklámok először kapnak szerepet az irodai szoftvercsomag életében, hiszen ezen reklámokon keresztül szeretné biztosítani a Microsoft, hogy az ingyenes változat is nyereséges legyen számára. Az ezen verziót birtokló felhasználók ezen felül a forgalmazóknál szert tehetnek egy licenckulcsot tartalmazó speciális kártyára, amely egyetlen PC-n teszi lehetővé a teljes változat használatát, nyilván kedvezményes áron.

Az ingyenes Starter mellett három további változat érkezése várható, ezek sorrendben Home and Student, Home and Business, illetve Professional. Ezek használata már három személyi számítógépen engedélyezett, ebből is látható, hogy az olcsó és környezetbarát megoldásként hirdetett licenckártya valóban kedvezményes ajánlat lesz. A Microsoft emellett az úgynevezett "click to run" letöltési lehetőséget is biztosítja majd az érdeklődőknek (a teljes csomag weben keresztül történő beszerzéséhez), amelynél megoldott az utólagos frissítések automatikus letöltése, illetve a virtualizációs technológia révén egyszerre futtathatjuk majd a csomag eltérő verzióit.

A Google Docs ellenében nyilván a webes Office indul majd, itt azonban nagy kérdés, hogy mennyi esélye lesz az egyre erősebb keresőcég fejlesztésével szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krajcsovszkig #64
    Ja, úgy már minden érthető :)

    Állami támogatással nem is vehetsz officet csak accesst meg frontpédzset külön... Ha meg vehetnél akkor ingyen lenne, csak a lemezt kell kifizetni ha nem letöltöd.
    MSO 2007 a 16 kilót már megéri egyébként sztem ha sokat használja az ember és rendesen ki tudja használni a kényelmi szolgáltatásait.
  • [HUN]FaTaL #63
    Nem kell igazolni semmit, ezért home.
  • bakagaijin #62
    A TeX, emacs és OOo irónia akart lenni :). smilie is volt utána :).

    A home and school-t láttam, de az nem csak student licensz? Nem kell igazolni, hogy te tanuló és/vagy tanár vagy? Régen ez állami pénzből ment, miszter állam fizette a különbözetet a befizetett adómból... évente (!). Változtattak volna ezen? Hogy mire nem képes pár ingyenes alternatíva :). No, most már csak megnézem a licenszfeltételeket.
  • krajcsovszkig #61
    TeX-ből van többféle ingyenes verzió is ;-)

    Az Office 2007 Home & School vagy mi meg 16000Ft
  • bakagaijin #60
    Office Basic valami 40'000Ft-ba kerül. Tagolt formában nyomtatáshoz nem túl drága egy kicsit? :). Oskolai licensszel biztos olcsóbb, de az meg nem jár mindenkinek. Igaz, a fényképbolt meg 250'000e-nél kezdődik, Illustrator dettó... A TeX és az emacs árát már le sem merem írni, pláne az OOo-ét :).
  • Polemius #59
    Valóban, a word (oo, google docs stb.) leginkább házi (saját) használatra, vagy egyszerű szövegek megírásához, kéziratok elkészítéséhez jó. Arra viszont teljesen jók.
    A csokis kuglóf recepjét is lehet, hogy úgy szeretné valaki kinyomtatni, hogy ne egy tagolatlan szöveg legyen.

    Kiadásra szánt szövegeket meg úgysem a szerző fog formába önteni, más területeken meg van arra kitalált megoldás (a TeX meg a mindenféle verziókövető megoldások amiket említettél).

    Mindegyiknek megvan a maga területe, értelme (na jó, amiről a cikk szól, annak éppen nincs :D ).
  • bakagaijin #58
    családi csokis kuglóf, video-link :))).
  • bakagaijin #57
    Word-ről volt szó. Kiadványok az teljesen más téma. Ahol számít a megjelenés ott nem word-öt fognak használni. Sem a nagyobb lélegzetvételűeknél a tördelés miatt, sem a kicsiknél a design miatt. Ezt írtam is, a word egyszerűen nem elég igényes ehhez a munkához, de szerintem ezzel te is így vagy. Ezek után írtam, hogy a tartalom-alapú dokumentumokhoz (csokrokhoz) pedig a lenti okok miatt alkalmatlan. Ezek után mi marad, hogy sem tartalomra, sem megjelenésre nem jó. Ahhoz hogy feljegyezzem a családi csokis kuglóf receptjét nem kell word.
  • Polemius #56
    Mindössze azt mondom, hogy ezeken túl is van élet. (No meg dokumentum.)
  • bakagaijin #55
    Polemius, tehát szerinted specifikáció csak informatikában van? Nem pedig BÁRMELY projektnél, ahol tényleg projektről beszélünk. Ajánlat, szerződések dettó. Ezeket sosem egy ember írja, hanem csapat, mert mindenki máshoz ért. Jogészek, pénzügyesek, különféle mérnökészek, stb.