Napi Online

Története legnagyobb felvásárlásába fog a Xerox

Az Affiliated Computer Services felvásárlásával front-office üzleti szolgáltatásokkal egészítené ki jelenlegi tevékenységét a Xerox.

A Xerox tervei szerint - története legnagyobb tranzakciójával - 5,5 milliárd dollárért vásárolná fel az Affiliated Computer Services-t (ACS) - írja a Reuters. Az eredeti tervek szerint a Xerox 4935 darab saját részvénnyel, illetve részvényenként még 18,60 dollárral egyenlítette volna ki az ACS-tulajdonért fizetendő összeget - ezzel az ACS-t összességében 6,4 milliárd dollárra értékelte volna, hajszálnyira megközelítve az ACS-részvények 2006-os 63,66 dolláros árfolyamcsúcsát.

Azonban a Xerox-papírok hétfőn 14,48 százalékos visszaesésével az ár részvényenként 56,60-ra olvadt - miközben az ACS 13,99 százalékos emelkedést követően 53,86 dolláros árfolyamon zárta a hétfői kereskedést. A Xerox zuhanását azok a befektetői félelmek okozták, amelyek szerint az ACS felvásárlása egy erőteljes stratégiaváltás része, amelynek eredményei egyelőre nem beláthatóak.

Az új Xerox-vezérigazgató Ursula Burns szerint az összeolvadás révén a társaság szolgáltatásokból származó bevétele a 2008-as 3,5 milliárd dollárról közel háromszorosára, 10 milliárd dollárra emelkedhet jövőre. Az ügyfelek oldaláról egyre inkább előtérbe került annak igénye, hogy a back-office dokumentációs rendszerek és a front-office üzleti folyamatokhoz kapcsolódó szolgáltatások között mélyebb kapcsolat jöjjön létre, az egyesülés ennek érdekében történik - tette hozzá a vezérigazgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!