HENT Hírlevél

Videókalózkodás elleni szövetség alakult Kínában

110 érintett vállalkozás és jogvédő szervezet részvételével online videókalózkodás elleni szövetség alakult a napokban Kínában. A szervezet a kollektív érdekérvényesítés mellett a proaktív magatartást kívánja ösztönözni.

Az Interfax portál értesülései szerint a hét elején videókalózkodás elleni szövetség alakult Kínában 110 tagszervezet részvételével. A szövetség a Sohu.com vezetésével tartalomszolgáltatók, online műsorszórók, állami támogatású médiaipari szövetségek és reklámcégek részvételével jött létre. A kínai médiaszféra képviselői mellett több külföldi jogvédő szervezet, köztük az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA), a Columbia Broadcasting Systems Interactive (CBS Interactive), és a Korean Broadcasting System (KBS) is csatlakozott a szövetséghez.

A tagok kollektív módon kívánnak fellépni a kalózkodás ellen és jogaik érvényesítése érdekében, emellett a jogvédett tartalmak legális felhasználása melletti állásfoglalásukkal proaktív magatartást kívánnak képviselni és ösztönözni.

A szintén tag Joy.cn online videómegosztó portál munkatársa, Xiong Haiping közlése szerint a szövetség tagjai hamarosan eljárást kezdeményeznek a Youku.com és a Tudou.com videómegosztó portálok, valamint a Thunder nevű fájlcserélő szoftvereket fejlesztő vállalkozás ellen jogvédett tartalmak illegális terjesztésének lehetővé tétele okán.

Xiong közlése szerint a szövetség úgy véli, a fenti portálok üzemeltetőinek felelősséget kell vállalniuk felhasználóik magatartásáért és tevékenységéért, és meg kellene akadályozniuk, hogy ezek szerzői jogilag védett tartalmakat illegálisan töltsenek fel az oldalaikra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Eriongtk #2
    bocs. nincs edit gomb... aki többet akar látni, annak google/bing/etc keresés:
    fake chinese brands
  • Eriongtk #1
    Teszi ezt a/az osidas, pama, pantboy, penesamig...stb hazája...
    Nem képmutatás 1 kicsit EZEK után?
    ...