MTI

Kormányzati szintre kell emelni az informatikai biztonságot

Az informatikai biztonság megteremtése nem olcsó, nem kényelmes, a gazdasági válság idején nagyon nehéz elérni, főleg az államigazgatásban, hogy erre nagyobb figyelmet fordítsanak - mondta Keleti Arthúr, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. biztonsági stratégiai szakértője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő informatikai biztonság napja kapcsán tartott eseményen Keleti Arthúr hozzátette: az üzleti világban vannak jó példák, különösen a pénzintézetek fordítanak komoly összegeket az informatikai biztonságra. Ács György, a Cisco regionális biztonsági szakértője közölte: az Egyesült Államokban már kormányzati feladattá tették az informatikai biztonság növelését. Hozzáfűzte: reméli, hamarosan Magyarországon is felismerik a biztonság fontosságát, s itt is kormányzati szinten foglalkoznak majd vele.

Ács György elmondta: az informatikai bűnözők folyamatosan lépést tartanak a változásokkal, és például az új influenzát is kihasználják a illegális haszonszerzésre. Kifejtette: a világon naponta 180 milliárd spam-et, azaz elektronikus levélszemetet küldenek szét, ami a teljes napi e-mail forgalom 90 százaléka. Egyre inkább terjed az sms-adathalászat is, azaz a mobiltelefonok sincsenek már teljes biztonságban. A szeptember 24-én Budapesten ötödik alkalommal megrendezésre kerülő informatika biztonság napjára mintegy ezer résztvevőt várnak a szervezők.

A konferencián és a kiállításon a világ vezető cégei több mint 40 előadáson mutatják be informatikai biztonsági, például adat-, alkalmazás-, kommunikáció- és hálózatvédelmi, és titkosítási megoldásaikat, illetve látják el tanácsokkal az érdeklődőket. A rendezvényre ingyenes a belépés, de csak a regisztrált érdeklődők vehetnek részt a konferencián.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!