MTI

Az ENSZ a You Tube-ot is beveti a klímavédelem érdekében

Az ENSZ a You Tube videomegosztó portált is beveti a döcögő klímavédelmi kampány felpörgetésére; a globális szervezet a világ vezetőitől vár üzeneteket az internetes oldalra.

A szeptember 22-én sorra kerülő klímavédelmi előkészítő tanácskozást megelőzően a szervezők a televízió mellett az internetet is bekapcsolják erőfeszítéseikbe, mivel a decemberre tervezett nagyszabású koppenhágai klímavédelmi konferencia előkészületei igen lassan haladnak - közölte Pásztor János, aki Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekben illetékes tanácsadó csoportjának a vezetője. Az ENSZ olyan videofelvételeket vár a világ vezető politikusaitól a You Tube-ra, amelyek a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Ban Ki Mun idén jelentette be, hogy a klímavédelem elsőbbséget élvez munkájában, különösen annak fényében, hogy a nemzeteknek év végén megállapodásra kell jutniuk a kiotói egyezményt felváltó szerződésről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #5
    "a globális szervezet a világ vezetőitől vár üzeneteket" Ááááááá!!
    Képzelem azoknak az üzeneteknek az egész jellegét és hozáértését!

    Vesézzünk csak ki egy konkrét példát, hogy érzékelhessük miről van szó.
    Épp most olvastam a tegnapi Magyar Nemzetben erről a kínai naperőműről, hát majd lefordultam a székről, pedig a Magyar Nemzet nem tartozott a alja színvonalhoz (csak néha egy-egy cikk)

    1.) A cikkből megtudhatjuk, hogy a naperőmű 2019-re épül fel. Hát megeszem a sapkámat, ha addigra az összes fontos külső tényező nem változik meg lényegesen!
    Ki a fene tud 2019-re előre látni, sőt tervezni?

    2.) A költségekről csak annyi van -- ez a lap korrektségét jelzi -- hogy "nem publikus" vagyis az információ forrásában van a bibi, nem a "közvetítő vonalban"
    Mindamellett ez a "megújuló" energia egyik igen egynge pontja, úgyhogy én nagyon óvakodnék ilyen nyalókaszínekkel festegetni ezt a naperőművet!
    Meglehet, hogy a benne előállított energia sokszorosa lesz az atomerőművekkel termeltnek.
    Ha olcsó lenne, akkor publikus lene, hisz ennek is van reklámértéke (azaz LENNE. Ha lenne....)

    3.) Azt a 2000 MW-ot Belső-Mongóliából el is kell ám vezetni, jó messzire. Gyanítom, hogy ez nincs benne a "megújuló" energiaforrásokra szánt összegekben.

    4.) 2000 MW ja. Csak épp "ELFELEJTETÉK" odaírni, hogy ezt a teljesítményt napi átlagban adja le, vagy az év legmelegebb napjaiban a déli órákban?????
    Nagyon nem mindegy.

    5.) Hatásfok?
    (Igen furcsa lenne, ha 2019-re nem felejtenék el már régen azokat a naelemeket, amelyek most működnek, és nem olyan napelemeket gyártanának, amelyekről most még nem is tudunk)

    6.) A napenergia ERŐSEN INGADOZÓ (mint minden "megújuló" energia!!) valahogyan tehát gondoskodni kell az energiatárolásról
    Gondoskodnak arról, hogy egy szó se essen erről a kérdésről, ja!

    7.) A cikk ezt írja: ".. építenének fel amerikai szakemberek.."
    Aha. Szóval amerikaiak. Persze, az USA-nak érdeke, hogy Kína NE FEJLESSZEN szaporító reaktorokat, hát szépen rávették az ottani hatalomba már beépült ferdeszemű havereket, hogy épüljön minél több naperőmű. Az nem veszélyezteti az USA világhatalmát.
    Kína léte és jövője múlik azon, hogy az ilyesféle beépült emberektől meg tud-e szabadulni! Ha nem, előbb-utóbb úgy járnak mint mi. És ez az emberiség végét is jelenti.

    Van még a cikkben pár nemtetsző offtopic részlet, ezeket most nem sorolom.

    NEM AZ VOLT A CÉLOM, HOGY AZ ÁLTALAM LEGINKÁBB OLVASOTT SAJTÓTERMÉKET BA***GASSAM! A többihez képest ez még mindig a legjobb. (A többit azért nem idézgetem, mert egyszerűen nem olvasom őket.)

    Fúúú. Úgy felb**tam magam ezen a cikken, hogy rögtön nekálltam hozzászólást gyártani:-))
    AZ A FOS, AMIT AZ ÁLLÍTÓLAGOS ENSZ KOMMUNIKÁCIÓS HAZUDOZÓI A KÖZNÉP TORKÁBA TÖMNEK MAJD MÉG SOKKAL BÁRGYÚBB LESZ MINT EZ A NAPERŐMŰVES HÍR!!!
  • jozef1976 #4
    És ez biztosan így is fog történni... Azért ennyire ne legyél naív!
  • zola2000 #3
    Na azért az butaság, hogy a miénkben semmi eszköz nincs, pl követeljük a kormánytól hogy építsen még két atomerőművet, támogassa az elektromos/elektromos és benzines(ha jól tudom azokat mondják hibridnek) autókat, amerikában is legyen annyi adó az üzemanyagon mint európában, ezzel mindjárt kisautó gyártásra kéne átállnia még a ferrarinak is...

    Mellesleg én is teszek most valamit: mobiltelefonról írok, de persze nem takarékosságból, hanem mert így kényelmesebb ^^
  • halgatyó #2
    Lassan már a csapot se nyithatjuk ki, hogy ne ez a rengeteg ostoba aljasság zuhogjon belőle kifelé.

    Remélem, a középosztályban maradt annyi agy és gerinc, hogy nem veszi be a dumát!

    Nem akarunk rabszolgák lenni! Fogják vissza a mérhetetlen mohóságukat azok, akik a kölcsön-kamatpénz eladósítási rendszert kiagyalták, és az 1000 szobás palotájukban ál egymás mellett az arany mercedesz és az ezüst maserati.
  • halgatyó #1
    Elég szomorú, ha egy ENSZ főembernek a "klímavédelem" a legfőbb feladata.
    Sőt, ez nem szomorú: ez már a vég!

    Ezek nem nyugszanak addig, amíg vissza nem költözünk a fára és a barlangokba!!

    Az egészben az a legszürnyűbb, hogy egy ócska rongy negatív kampány az egész. Hogy ne akrjunk emberhez méltó életet!
    Holott lenne energia bőven, csak ki kellene fejleszteni és fel kellene építeni az előállításához szükséges berendezéseket!
    Ne a Jóskapistának prédikáljanak! Az ő kezükben van minden eszköz, a miénkben semmi!
    Nyomorult ócska rongy emberek ezek.