MTI

A Google Maps a közlekedési forgalmat ellenőrzi

A Google arra kéri az amerikai autósokat, okostelefonjukon osszák meg más vezetőkkel haladási útvonalukat annak érdekében, hogy a Google Mapsen keresztül követni lehessen a forgalom menetét.

Az újítást még ezen a héten bevezetik azzal a céllal, hogy az autósok megtudják: milyen útvonalat érdemes választaniuk, hogy a lehető leggyorsabban céljukhoz érjenek. Dave Barth, a Google Maps termékmenedzsere szerint nincs szükség semmilyen különösebb erőfeszítésre a vezetők részéről, mindössze be kell kapcsolniuk a mobilkészüléken alkalmazott Google Maps szoftvert, mielőtt beindítanák az autót. Minél többen teszik ezt meg, annál precízebb lesz a forgalmi jelentés.

A Google Maps szoftvere az okostelefonokban lévő műholdas pozícionálási funkció kihasználásának segítségével gyűjti össze az információkat abból a szempontból, hogy mennyire gyorsan mozognak a járművek a különböző útvonalakon. Ennek alapján tudják eldönteni a többiek, hogy milyen útvonalat érdemes választani.

Sokan aggódnak azonban amiatt, hogy mások esetleg követni szeretnék, hogy merre és hová mennek: ők a Google ígérete szerint bármikor és könnyen kiléphetnek a programból. "Tisztában vagyunk vele, hogy az emberek egy része nem szereti, ha a világ számára követhető, hogy milyen gyorsan vagy hova tartanak, így a személyiségi jogokat védő szabályokat is beépítettük a rendszerbe" - nyilatkozta Dave Barth. A járművekről szóló információk anonim maradnak, és az útvonal kiindulási, illetve végpontjáról sem őriznek meg adatokat a Google főnöke szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!