MTI

Átszínezett ember egy lengyel Microsoft reklámban

Leányvállalata bakija miatt kényszerült bocsánatkérésre a Microsoft informatikai óriás. A cég lengyel fiókja ugyanis feketéről fehérre változtatta az egyik reklámfotón szereplő férfi bőrszínét.

A Seattle városában székelő anyavállalat eredeti fényképén egy fehérbőrű nő és két férfi, egy fekete, illetve egy ázsiai szerepelt. A lengyel munkatársak azonban némileg átalakították a konferenciaasztalnál ülők fotóját: a fekete férfi fejét fehérre cserélték, kézfejének bőrszínét viszont elfelejtették megváltoztatni.




Az "átszínezés" éles bírálatokat váltott ki a világhálón, egyes bloggerek szerint azonban Lengyelország etnikai homogenitása játszhatott közre abban, hogy megváltoztatták a képen szereplő férfi bőrszínét. "Vizsgáljuk a helyzet részleteit" - mondta Lou Gellos, a Microsoft szóvivője. "Bocsánatot kérünk, a kép levétele már folyamatban van" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #10
    Az afroamerikai kelet európai megfelelője a cigány. Na most a cigányokról senkinek sincsenek túl jó asszociációi, így nem szerencsés ha ilyen arccal reklámoznak egy terméket. Gondolom ezért is cserélték ki.
  • hangulati #9
    csak azt nem ertem, hogy miert van mindket felvetelen a lengyel felirattal ellatott plakat. budos.lehet, hogy csinaltak EGY ilyet is?
  • hypno #8
    A kínaiak viszont már a lengyeleknél is a spájzban vannak?
  • krajcsovszkig #7
    Ez akkora lol egyébként hogy az összes amcsi reklámon kell lenni egy fehérnek, egy kínainak meg egy fekának... (hol vannak a spanyolok?:P)
    Ha meg az "etnikai homogenitás" miatt színezték át, akkor igazuk van, mert qrvahülyén néz ki egy K-Eu.i reklámon a néger. (mminthogy fura és szokatlan, nem úgy értem, na.)
  • szombi #6
    Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a néger fószer mit szólt az egészhez?
    Persze, lehet hogy az illető egy modell, akinek sokmindent le kell nyelnie...

    Amúgy meg szerintem sokkal normálisabban néz ki mint egyes fehérbőrű emberek...
  • Solten #5
    Ugy tunik keves arrafele a brazil.
  • vmiki88 #4
    Lengyelország elbaszta nem kicsit, nagyon
  • gz8 #3
    A 200 forintoson a Lánchíd van

    Amúgy állítólag nem magáról, hanem egy ismerőséről mintázta Károly Róbertet. Ebből a szempontból a régi német márkák jobbak voltak, hiszen pl. Gauss nem vész a múlt homályába.
  • Skeez #2
    Én szerintem meg kamu..
    Mert mi oka lehet egy ilyen cserének? Utálják a feketéket?
    A másik: ha már barkácsolnak, tényleg ilyen igénytelenül tették volna? Úgy néz ki a második képen az ipse, mintha valami súlyos hátbetegsége lenne, és nem tudná rendesen tartani a felsőtestét. Valahogy a fej és a nyak szöge nincs összhangban a törzsével.
    Azt elképzelhetőnek tartom, hogy egy munkahely váltás előtt álló kreatívos tréfája az egész..
    A múltkor meg a 200 forintoson látható arcra dobták azt, hogy a készítő saját magáról mintázta és nem Károly Róbertről.
  • nett #1
    "Lengyelország etnikai homogenitásá"-ba az ázsiai típus belefér, az afrikai nem? Fura egy ország lehet az is.