Napi Online

Kamionosoknak szánt útvonaltervezőt készített az OMV

A recessziós időszak végével a dízel üzemanyag értékesítése az előrejelzések szerint ütemes növekedésnek indul Európában, s ezen belül is főként a keleti piacokon várható forgalomnövekedés. Az OMV ezzel magyarázta, hogy miért fejleszti rohamtempóban a 2007-ben elindított s folyamatosan erősödő Euro Truck szolgáltatását, amelyet elsősorban közúti (főként a Duna-régióban) fuvarozóknak kínál.

Az uniós közúti fuvarozói piacon az OMV-nek jelenleg 14-15 százalékos piaci részesedése van, ezt szeretné viszonylag rövid időn belül (2012-ig) 20 százalékra növelni. Az üzletágba 25 millió eurót fektet a társaság, a beruházás eredményeként négy közép- és délkelet-európai országban összesen 16 OMV Euro Truck töltőállomás működik (speciálisan fuvarozóknak kialakított állomások). Ezt a számot a cég 45 egységre tervezi növelni - mondta Steen Fredericksen, a cég áruszállítási szegmensének vezetője.

A töltőállomások fejlesztése mellett az OMV most egy új kényelmi szolgáltatással egészítette ki a rendszert. A szeptember elsejétől elérhető Fuel Navigator nevű informatikai rendszer a brit szigetektől Oroszországig fedi le a töltőállomások listáját és segít megtervezni a fuvarozóknak az üzemanyagköltségek optimalizálását. A mintegy 2200 OMV és Routex rendszerbe tartozó kutat magába foglaló rendszer létjogosultságát az adja, hogy az áruszállítók rendszeresen tervezik meg útvonalaikat különböző tervezőprogramok segítségével, de ha több régión vagy országon haladnak át, több programot kell használniuk, amelyek nem mindig frissek.

Az új rendszer az aktuális üzemanyagárakkal, illetve autópályadíjakkal dolgozik, illetve figyelembe veszi azokat a kutakat is, ahol kifejezetten a kamionosokat részesítik előnyben. Ilyenből 700 darab van a rendszerben. Ismerve a számítógépes és netes útvonaltervezőket, Frederiksen szerint az OMV terméke kifejezetten felhasználóbarát, például a hagyományos útvonaltervezői opciók mellett napi üzemanyagárakkal szolgál, figyelembe veszi a kamionok paramétereit, figyeli a felhasznált üzemanyag mennyiségét és javaslatot tesz optimalizációra, emellett az út során nyert fontos információkat külön fájlba menti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #5
    veszel egy gps-t, teszel rá igot meg friss poit, és kész is. tehetsz rá magadnak benzninkalkulátort is ha kell. tavaly debrence nbve én igy jutottam el az ország legkisebb teszkójába Győrben, mivel mindenképpen shell mellé akarta menni.
  • bakagaijin #4
    sry, a link helyesen
  • bakagaijin #3
    Mennyit fizetnél érte? Gondolom semennyit :). Ezt a [http://www.omv.hu/portal/01/hu/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_Qj4o3i_c1sPRw8ww1CnU0MXL3DnCOd7E0BSnFJmVoGaQfiV9PgKWTd6ihY4iLk0moZ2iAUbyhUzBuPUEZpfq-Hvm5qfre-gH6BbmhEeWOjooA-6hkyA!!/delta/base64xml/L3dJVkEvd0RNQUJrQUVnQSEhLzRJVUdSWVFnL182X00wOUhGSVUyVUE0MkdLUENfVVNDL183X00wOUhGSVUyVUE0MkdLUENfVUcz?swa_asn=&swa_aid=&swa_tcl=1]szolgáltatást[/url] kemény pénzekért kínálják, üzleti ügyfeleknek. Majd, talán, egyszer, valamikor :).

    Egyébként valóban csak OMV és RouTex teherautós állomásokat mutat, de ezek a cégek gyakran egyedi szerződéssel vásárolják az üzemanyagot, kialkudott áron. Tehát máshol amúgysem vásárolnának, mert drágább lenne az "utcáról beesve" kapott ár.
  • szombi #2
    jaja.
    de csak OMV kutakat mutat...
  • Epikurosz #1
    Szgk.-ra is jó lenne egy ilyen.