SG.hu

Teljesen színhelyes monitorok a Samsungtól

A Samsung legújabb, prémium kategóriás Navy sorozatába tartozó F2380 és F2080 monitorok nem csak a hétköznapi felhasználók számára nyújtanak majd felejthetetlen vizuális élményt.

A cég a sajtóközlemény szerint a a professzionális vásárlókör, mint a grafikusok, a fotográfusok, a pénzügyi vagy biztonságtechnológia szakterületen dolgozók speciális igényeire figyelve ezt a sorozatot. A 100%-os színhelyesség, a 150 000:1 dinamikus kontrasztarány és a 178/178 fokos látószög biztosítja, hogy a tökéletes képnek köszönhetően hatékonyabb és pontosabb legyen a munkavégzés.


Az új monitorok a jelenlegi piaci kínálatból kiemelkedő 3000:1 statikus és 150 000:1 dinamikus kontrasztarányukkal, illetve a 16:9 Movie Wide képarány segítségével tökéletes felületet biztosítanak a Windows Vista és a szélesvásznú mozifilmek látványvilágához. A közlemény szerint az új Navy sorozat a legkisebb árnyalati különbségeket is kiválóan megjeleníti, ami megfelelő minőségű kamera felvételeinek nyomon követésekor komoly segítség lehet a biztonsági szakterületen dolgozóknak is. Azon felhasználási területeken, ahol esetenként többen néznek egy monitort (kreatív stúdiók, brókerek, egyéb munkacsoportok) komoly előnyt jelent a rendkívül széles, 178/178 fokos látószög, melynek köszönhetően a kép minden irányból nézve tökéletesen tiszta marad.

A keret 15 mm-es, a monitor talapzatának karcsú, teleszkópikus nyaka 130 mm magasságig állítható. Ezzel a helytakarékos megoldással könnyen, akár egy másik monitor vagy laptop fölé is emelhetjük a széles formátumú képernyőt. A Samsung F2380 és F2080 monitorai 10%-ban újrahasznosított anyagból és káros, illékony szerves vegyületek felhasználása nélkül készültek.

A Samsung F2080-as, mely 1600x900-as felbontással és 20"-os képernyőszélességgel rendelkezik várhatóan bruttó 74 000 forintba fog kerülni. Az F2380-as kicsit nagyobb, 23"-os képernyőjéhez 1920x1080-as képfelbontás tartozik, mely 97 000 forintos bruttó áron lesz majd elérhető a magyar piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tommygear #9
    ma
  • pyrohun #8
    Még a Dell 2408WFP, szvsz a best. Alapból mert nem TN paneles, mert nem glossy, mert iszonyat mennyiségű bemenet van rajta és mert szerintem színhelyesebb, mint a Cinema Display.
  • orkaman #7
    hát nem tudom, kíváncsivá tett, de azért kételkedek.

    annó 1,5 éve váltottunk a cégnél LCD-re, a grafikai munkák miatt eléggé nagyok voltak az elvárások, de sajna korábbi sony crt-k már elöregedtek.

    A legszebb képe az apple cinema-nak volt, bár mivel nem olcsó ezért csak grafikus kapott xD. Az EIZO-nál már millás ár elriasztott.

    Jónak tünt (specifikáció szerint) a HP egyik terméke, de amiket kaptunk annak mindnek rácsos volt a képe (mintha egy fólia lett volna ráragasztva, pedig nem)
    szóval az is ugrott. (azért durva IPS panelú professzionális monitor, de használhatatlan)

    Még a Dell 2408WFP tetszett mert jókat írtak róla, de ott nem lehet tudni előre hogy milyen panelú a monitor, szóval nem akartunk kockáztatni.

    szvsz. megnézném. főleg nem is drága. Bár lehet csak egy jó minőségű TN paneles.
  • Tetsuo #6
    na jovan, azt meg sem neztem.. :)
  • Hunty #5
    Maximálisan egyetértek veled!!!
    A monitornak köze nincs a színhelyességhez (részletes teszt itt: http://prohardver.hu/teszt/samsung_f2380_c-pva_avagy_cheap_pva_panellel/f2380_kulsore_nem_tul_kulonos.html).
    Sajnos újra egy reklám-ízű cikk...
  • Molnibalage #4
    Mit jelentnek a kontraszt arány és dinamikus kontrasztarány kifejezések?

    A CRT csak a színhelyességben jobb, vagy másban is?
  • pyrohun #3
    miért verné?
    dinamikus kontrasztarány egy kaki... majd ha a normál kontrasztja MEGKÖZELÍTI a 10 ezret, majd akkor...
  • Zero Albedo #2
    Ejnye már! Az sg.hu kezdőképernyőjének bal alsó sarkában található PROHARDVER! rovatban valamivel korábban és valamivel alaposabb tesztelik a nagyobb típust. Kiderül, hogy - ennek a cikknek az állításával ellentétben - a valóságban! egyáltalán nem tökéletes a monitor képe. Aki a cikket írta, annak miért kell hülyének nézni az embert és valótlan állításokkal félrevezetni, illetve aki meg szerkeszti az sg.hu-t, annak miért kell redundáns információt tartalmazó cikkeket beszerkesztenie?

    Avagy talán egyszerűen Reklámról van szó, amely mindent elbír, még a hazugságot is?
  • Tetsuo #1
    Nna akkor ez az elso digit monitor ami veri a crt-t? Vegre.