MTI

Egy játék ellen tiltakoznak homoszexuális csoportok

Puskával kell homoszexuálisokat lelőni a Watch out, behind you, Hunter! című játékban, amely óriási felháborodást keltett homoszexuális csoportok körében.

A játék még 2002-ben látott napvilágot. Bizonyos országokban - például Franciaországban - betiltották, máshol azonban elkerülte a cenzorok figyelmét - számolt be a 1Up hírportál. A meglehetősen egyszerű stílusú akciójáték története sem túl komplikált: a dzsungelben egy vadásszal sétálva puskával a kézben kell lepuffantani a meztelen homoszexuális férfiakat.

A Gay Armenia elnevezésű melegszervezet szerint a játék egyszerűen undorító, készítői gyűlölettel viseltetnek a melegek iránt. A szervezet tagjai egy blogbejegyzésben azt hangsúlyozták, hogy ezzel az ostoba játékkal kegyetlen viselkedésre tanítják a gyerekeket és ellenségnek állítják be a homoszexuálisokat.

A játék honlapjának tulajdonosa, Jean Christophe Calvet visszautasította a vádakat, és hozzátette: a játék készítőjét, Stéphane Aguie-t azzal bízták meg, hogy a vadászokat és az intoleráns embereket kigúnyolja, így ez a játék egyfajta tréfaként fogható fel. Azzal a készítők is tisztában vannak, hogy a leginkább tinédzsereknek szánt program politikailag inkorrekt, azonban a fiataloknak már fejlett a humorérzékük, és témáját úgysem veszik komolyan.

Calvet emellett azt is megerősítette, hogy a francia honlapokról már régóta eltávolították a játékot, de a külföldi oldalakon még napjainkban is megtalálható. Népszerűsége éppen a botrány miatt egyre erősebb, így szerinte képtelenség is lenne megpróbálni teljesen eltüntetni az internetről - különösen a homoszexuális szervezetek felháborodott tiltakozása után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #18
    Jah és ez a játék kb 5 éves
  • morden #17
    A call of duty játékszéria miatt milliós német tömegtüntetést jelentettek a világ minden pontjáról, az imperium galaktika sorozat miatt az ürlények tiltakoztak, a Doom miatt pedig az ördög küldött egy petíciót valakinek :D
  • dzsagon #16
    Aki ezt az istentelen szart egy másodperig is élvezi az a buzi, de nagyon.
  • Dark Angel 666 #15
    ez csak egy flash alapu játék #6
  • jAMEsbAUd #14
    raadasul le se kell tolteni... ez a nekem valo jatek! buzikat gyilkolni online... zsir!
  • jAMEsbAUd #13
    eddig nem is hallottam errol a jatekrol, de mostmar tuti megszerzem valahonnan!
  • hol9672 #12
    Az ilyen, jakobikus/komcsi módra erőszakos, világot a buzikért felforgatni akaró buzilobbikat kell betiltani de hamar!
  • aaaaa #11
    Az erőszakos buzik , akik hátulról megerőszakolják az arra járókat, igenis azt érdemlik , amit a játékban is kapnak... :):):) A nemi erőszak súlyosan elítélendő. Nem értem mi a gond a játékkal. :) Elfogadhatatlannak tartom, hogy miért kellene gyűlölet mentesen viszonyulnunk BÁRMILYEN erőszaktevővel szemben. Az erőszakos buzik igenis ellenségeink, bármit is mond bármilyen homoszervezet.
  • Narxis #10
    Ne mondd már, hogy nem esett le a 10 filléres... csak mondaniuk kellett valamit. Azt mégsem írhatják, hogy "utáljuk a buzikat".
  • gojszi #9
    "...Stéphane Aguie-t azzal bízták meg, hogy a vadászokat és az intoleráns embereket kigúnyolja, így ez a játék egyfajta tréfaként fogható fel."

    Nyilván mindenki egy nevetség tárgyává tett karakter bőrébe bújva szeretné megmenteni a világot. Biztos azért olyan népszerű ez a játék, mert utáljuk a vadászokat és az intoleráns seggfejeket :). Tényleg tréfás, de kicsit mégis elszomorodom, ha valaki seggbe akar rakni... Mondanám, hogy ha béna vagyok, akkor már inkább haljak meg. :D Én abszolút toleráns vagyok, de ilyen szar csúsztatást régen hallottam.