MTI

Három év börtön az orosz templomban pokemonozásért

Három és fél évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy jekatyerinburgi bíróság csütörtökön Ruszlan Szokolovszkij bloggert, aki tavaly videofelvételt töltött fel a YouTube-ra arról, hogy a város egyik templomában keresett pokémonokat.

Szokolovszkijt a bíróság mind a kilenc ellene emelt vádpontban, egyebek között vallási gyűlölet szításában és a vallásszabadság alapjogának megsértésében bűnösnek találta. Halmazati büntetésként eltiltották a nyilvános rendezvényeken való részvételtől és lakóhelye elhagyásától, valamint kilenc, az internetre feltöltött videó törlésére kötelezték. Szokolovszkij a Pokémon Go videojáték résztvevőjeként okostelefonjával gúnyolódó felvételeket készített abban a jekatyerinburgi templomban, amelyet az utolsó orosz cár, II. Miklós és családja bolsevikok által végrehajtott meggyilkolásának helyszínén emeltek. Videóját csaknem 2 millióan tekintették meg.


Az ítélethirdetésig házi őrizetben tartott Szokolovszkijt a Memorial jogvédő szervezet politikai fogolynak minősítette, ügyét pedig az Amnesty International "a véleményszabadság elleni abszurd támadásnak" nevezte. Az elítélt ügyvédje a verdikt miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) kíván fordulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zoliz #3
  A nyugodt, csendes többséget megtestesitő embereket provokáló libbantnak nem elég 3 év felfüggesztett, kivéve ha nem csinál több ilyen marhaságot.
 • Zombee #2
  Viszont így látványosabban lehet felhívni rá a figyelmet, hogy faszság.
 • Archenemy #1
  Jah csak ez nem az, hogy valaki elfelejti vagy nem tudja hogy van ilyen törvény, és pokemonozik kicsit, hanem pontosan tudja, direkt megszegi, ezt dokumentálja, feltölti az internetre, aztán csodálkozik hogy jé megbüntettek.

  Ha van egy idióta törvény, akkor az az elleni tiltakozásnak vannak megfelelő módjai, a provokáció nem vezet eredményre. Más országokban pl. nem tagadhatod a tatárjárást vagy valami más katasztrófát, már nem emlékszem pontosan.