Napi Online

A Sony skalpjára hajt az LG

Kiugróan jó számok tömegével öntötte nyakon a piacot a dél-koreai LG Electronics, a világ harmadik legnagyobb LCD-tévé-, illetve mobiltelefon-gyártója.

A társaság nettó nyeresége 62 százalékkal, 1,15 ezer milliárd vonra (917 millió dollár) nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Ez majdnem kétszer több az elemzők várakozásánál. A szórakoztatóelektronikai divízió nyolcszorosára, 223,6 milliárd vonra növelte profitját. A mobiltelefon-eladások 8 százalékkal, 29,8 millió készülékre nőttek, ami rekord a vállalat történetében. Ebből 537,5 milliárd von nyeresége származott az LG-nek, ami nagyjából megegyezik az egy évvel korábbival. A háztartási gépeket gyártó részleg 76 százalékkal, 180,7 milliárd vonra növelte profitját.

Szakértők azt tartják a legbiztatóbb fejleménynek, hogy az LG-telefonok imázsa egyre jobb, ma már ismertebbek, mint a cég tévéi és háztartási gépei. Ez az LG márka megerősödését bizonyítja. A társaság ambiciózus terveket dédelget: június-szeptemberben több mint 10 százalékkal akarja növelni árbevételét, és idén 70 százalékkal, 18 millió darabra akarja emelni az lcd-tévék gyártását. Ha ez sikerül, akkor elveheti a Sonytól a második helyet a világ legnagyobb lapostévé-gyártóinak rangsorában. A dobogó tetején a Samsung áll. A mobiltelefonokon elért profitrátát 10 százalék felett akarják tartani, ami nem lesz könnyű a kiélezett versenyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #3
    Az LG egy túlsztárolt FOS márka ez a véleményem, és csak azért népszerű mert az emberek árérzékenyek...
  • Fórumharcos #2
    Jó hogy még csak az lcd. Nem gáz az utolsó negyed évben ugrott ekkorát,és az sem hogy koreában a legnagyobb hernyós kartelek vanak köztudottan!!
  • ADAMEX9 #1
    Egy kérdés:
    SG és a Terminal milyen kapcsolatban áll egymással?
    Terminal cikk