SG.hu

Kártyavárat építettek egy centrifugázó mosógépen

Az LG így reklámozza egyik termékét, mely az autók futóművéhez hasonlóan lengéscsillapítókat is tartalmaz.

A vállalat a profi kártyavár-építő Bryan Berget kérte fel, aki egy 3,3 méter magas, 48 emeletes építményt rakott fel 12 óra alatt. A Guinness-rekord lényege, hogy mindezt egy működő, épp ezres fordulatszámon centrifugázó Centum System mosógép tetején tette meg. A Harvardon építészként végzett Bryan Berg nyolc éves kora óta épít kártyavárakat.


Azzal, hogy búcsút mondtak a dob a hagyományos rugós felfüggesztésének, a Centum System mosógépek a cég közleménye szerint az egyik legcsendesebbnek számítanak a ma kapható mosógépek között. Centrifugázás közben mindössze 67 dB zajt bocsátanak ki, ami megfelel egy normál beszélgetés hangerejének. Azzal pedig, hogy ezek a mosógépek kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, kevesebb súrlódással üzemel a berendezés, ami a nagyobb tartósságot és megbízhatóságot szolgálja.


Az LG olyannyira hisz ebben a technológiában, hogy a közvetlen meghajtású (Inverter Direct Drive) motorral szerelt Centum System mosógépekre 20 éves garanciát vállal, ami az iparágban bevett garanciaidő duplájának számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #3
  Akkor vége a mosógépes szexnek... Régen minden jobb volt!

  @halgatyó: azért van ám márkás gép, ami 10 éve működik hiba nélkül. Ráadásul Angliában a Candy 2015 egyik legmegbízhatatlanabb mosógépe lett :-D
 • halgatyó #2
  És az ára?
  A nálunk levő Candy mosógép már 30 éves, és még megy. Ráadásul olasz gyártmány, amiknek a híre nem túl jó. Egyszer kellett benne ürítő szivattyút, egyszer pedig mágnesszelepet cserélni (az Orczy téri boltban kaptam mindkettőt).
  A csendes működés jó dolog, de egy határon túl fokozni értelmetlen, és gazdaságilag felesleges. Lehet a mosógép 20 decibeles miközben a szomszéd kutyája egész éjjel 60 decibelt ad be a hálószobába... (amit ívben szar le az összes hatóság, meg a közvéleményformálók).
  Egyik rokonom nagy márkanevű mosógépe csapágyas lett 5 év után. Ráadásul cserélni se lehet, úgy be van öntve a műanyag üstbe.
  Más: tipikus divatbaromság a "fuzzy logic". Korábban vett egy rokon ilyen szart. Az a cső, amin keresztül a mosóport a víz belemossa az üstbe, éles derékszügű könyököt tartalmaz, amiben már a második mosásnál az elakadt és összekeményedett mosópor megakadályozza a víz lefolyását. Hiába a nagydumás "fuzzylogic", amikor egy ilyen primitív probléma használhatatlanná teszi a gépet.
  Úgyhogy nem árt az óvatosság a túl nagyívű, hatalmasat puffanni akaró reklámokkal. Inkább legyen egy gép, jól kipróbált, jól működő, olcsó, és felesleges sallangoktól mentes. Azt kell tudja, amiért megveszem.
 • ddomi87 #1
  a régi hajdú mosógépek voltak a frankók:volt olyan,hogy a centrifuga közben beugrált a gép a fürdőajtó elég,ami belefé nyílt és nagy erőfeszítések árán sikerült csak bejutnunk. :D