Gyurkity Péter

Megállapodhat a Microsoft és a Yahoo

Újabb jelentések szerint a két cég ismét közel jár a megállapodás megkötéséhez, amihez végre mindkét oldalon megvan az erős szándék. Felvásárlásról ezúttal nincs szó, ám a Microsoft így is megerősítheti pozícióit.

Az All Things Digital oldalán csütörtök este számoltak be - saját forrásra hivatkozva - arról, hogy a megállapodáshoz szükséges újabb tárgyalásokra ezekben a napokban került sor. Mindez azt jelentené, hogy a többszöri közeledés, majd pedig visszahőkölés után a szoftvercég végre sikeresen erősítheti meg saját helyzetét az internetes keresők piacán, miközben az egykori rivális stratégiájára inkább az együttműködés lesz a jellemző.

Azt gyorsan leszögezték a külső elemzők, hogy felvásárlásról ezúttal nincs szó, hiszen ez már a Microsoftnak sem áll szándékában. 2008 februárjában még ezzel fordultak a Yahoo vezetéséhez, amely hajlott is erre, ám az ezt követő időszakban a keresőcég helyzete gyorsan romlott, részvényárfolyamuk vészesen süllyedt, így a redmondiak nem is siettek az eredeti ajánlat megerősítésével. Ezután több alkalommal közeledtek egymáshoz az álláspontok, ám a Yahoo vezetésében végbemenő változások, valamint az általános gazdasági és pénzügyi helyzet igencsak negatívan hatott a folyamatra.

A most zajló tárgyalásokról nem szivárogtak ki fontosabb részletek, mindössze annyit tudunk, hogy a Microsoft küldöttsége, amelyben a három legfontosabb online részlegvezető, Yusuf Mehdi, Satya Nadella, és Qi Lu is szerepel, a Szilícium-völgyben tartózkodik, ezzel is felgyorsítva a párbeszédet. Azzal kapcsolatban azonban csak találgathatunk, hogy pontosan mit is takarna most egy ilyen megállapodás.

Az biztos, hogy a két cég együttműködése révén a Microsoft javíthatna helyzetén. A Bing platformra, valamint a biztos anyagi háttérre alapozva vághatnak majd neki a Google üldözésének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!