ELTE TáTK hírlevél

Egyre többen keresnek munkatársat közösségi oldalakon

A munkaerő toborzás átalakulását támasztja alá a Jobvite kutatása, amelyből az derül ki: egyre több amerikai cég választ új munkatársat az interneten nagy népszerűségnek örvendő közösségi oldalakról. Ráadásul az új módszer igencsak sikeres, hiszen a cégek kétharmada kiváló munkaerőt talált ezen az úton.

A cégek vezetőinek és munkatársainak kapcsolati hálója eddig is komoly szerepet töltött be a munkaerő toborzásban, hiszen a személyes ismertség rengeteg előismeretet biztosított a jelölt alkalmasságát illetően. Az online közösségi oldalak elterjedésével azonban a lehetőségek tovább bővültek, hiszen jóval nagyobb körből, egy mindenki számára hozzáférhető adatbázisból lehet meríteni. Emellett a potenciális jelöltről a korábbiaknál még több információt nyerhet a cég a jelölt adatlapja és az oldalon fellelhető ismerőseinek keresztül. Ráadásul ez a módszer szinte nem kerül semmibe, ami a gazdasági válság közepette fontos szempont a cégek számára.

A Jobvite eredményei szerint jelenleg a cégek több mint kétharmada használja a közösségi oldalakat munkaerő-toborzásra, sőt a cégek 80 százaléka azt tervezi, hogy a jövőben még inkább a közösségi oldalakra fog támaszkodni, amikor munkaerőt keres. A legnépszerűbb toborzási céllal használt oldalnak jelenleg a LinkedIn számít, amit a Facebook és Twitter követ.

A cégek eddigi tapasztalatai alapján a közösségi oldalakon toborzás nem csak gyors és költség hatékony, hanem igen eredményes is. A cégek próbálkozásinak kétharmadát ugyanis siker koronázta, hiszen sikerült ezzel a módszerrel a pozíció betöltésére minden szempontból alkalmas jelöltet találni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GaboX #2
    Keress legálisan havi 250-2000 eurót!

    Itt a legújabb és legütősebb lehetőség. Nem ígér gyors meggazdagodást munka nélkül,
    de napi néhány órai munkával igen tisztességes bevételhez juthatsz. Virtuális valóság -
    3D technológia - web 3.0 Ha érdekelnek a legújabb technológiákat használó alkalmazások,
    és szeretnél a részesük lenni,ezt érdemes megnézned! http://www.gaborvin.gemsziget.net
    A regisztráció ingyenes

  • bakagaijin #1
    Magyarországon is használják a wiw-et a fejvadászok forrásnak. Amikor két éve egy nagyobb IT csoport gyűjtött be többszáz embert egy év alatt (új beruházás), akkor a fejvadászok szépen végighívták a többi nagy IT-s multinál dolgozókat hogy ki akar átmenni. A névsor pedig szinte biztosan az iwiw-ről származott, a megadott munkahely alapján...