Gyurkity Péter

Reklámokkal kísérletezik a YouTube

A népszerű videómegosztó portál szeretne minél több kiadót és filmstúdiót maga mögött tudni, ezért a felvételek előtt megjelenő reklámokat tesznek elérhetővé az oldalon, egyelőre tesztjelleggel.

A Guardian arról számolt be, hogy a Google tulajdonában tevékenykedő, óriási felhasználói táborral rendelkező portál a napokban megállapodott több szigetországi tartalomszolgáltatóval, mégpedig a videofelvételek előtt lejátszandó reklámok megjelenítéséről. Ettől nyilván azt remélik, hogy az eddiginél nagyobb bevételt hajtanak majd a szórakoztatóipari vállalatoknak, amelyek így kedvet kapnak a csúcskategóriás alkotások elérhetővé tételéhez az oldalon.

A megállapodás értelmében a YouTube maga 15 másodperces reklámok megjelenítését ajánlja a tartalomszolgáltató cégek számára, ám utóbbiak egészen 30 másodpercig húzhatják a hirdetések időtartamát, vagyis ez lesz majd a felső határ a tesztidőszak alatt. A partnerek (akik között olyan neveket találunk, mint az Activision, a Renault, a Match.com, a Nissan és a Warner Brother) ezer megjelenésért fizetnek majd előre, az így elérhetővé tett reklámok pedig első körben a BBC Worldwide, az ITN, a Discovery, a National Geographic, valamint a Channel 4 csatornáján jelennek meg - az első ilyen felvétel a Warner új filmje, a The Hangover előtt bukkan majd fel.

A YouTube háza táján nem számít új ötletnek a reklámok integrálása, hiszen ez már 2007-ben felmerült, az oldal pedig indulása óta igyekszik megnyerni a szórakoztatóipari óriások szívét - utóbbiak egyre jobban hajlanak a portálon való megjelenésre, természetesen a megfelelő biztosítékokkal. Azt már megszokhattuk, hogy az egyes videók közben szöveges reklámok jelennek meg az alsó sávban, a jelek szerint azonban a portál még ennél is többet akar kihozni a platformból, erre pedig minden esélyük megvan.

Hamarosan kiderül, hogy a YouTube mennyire tud meggyőző lenni az új opcióval, illetve hogy a felhasználók miként fogadják majd azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vogel #13
    Köszönöm
  • B0nFire #12
    Abysmal és Vogel: azokat jegyzeteknek vagy magyarázatoknak hívják, és minden további nélkül ki lehet kapcsolni. A leg jobbalsóbb ikonra kattintva felugrik egy kis izé, ott az Annotations off-ra kell kattintani.
  • B0nFire #11
    szvsz úgyis megjelenik valami szűrő, amivel ki lehet kerülni a nem kívánt reklámokat. Ezt csak úgy tudnák bebiztosítani, hogy a feltöltött videó elé külön videófájlként a reklámot valami joinerrel hozzáfűznék, így az egy videóvá válna.

    Ez lenne igaziból a kibaxás, hiszen akkor nem lehetne holmi adblockokkal kikerülni.

    Másik dolog a jogvédett tartalmak. A minap feltöltöttem egy filmben elhangzó dalt, szépen aláfeliratozva a szöveget. Feltöltés után rögtön közölte velem, hogy ez a Fox tulajdona és mivel jogvédett, nem hajlandó lejátszani. Még nekem sem. Úgyhogy le is töröltem egyből. Utána csak kíváncsiságból rákerestem a dalra, és jónéhány változatban meg is találtam ugyanazt, csak igénytelenebb kivitelezésben.

    Na, most akkor ennek lehet, amannak meg nem? Szomorodjanak meg az összes reklámukkal!
  • habel196 #10
    utálom az összes kva reklámot!!! egyszerűen elveszik az összes időmet, mig betölt míg kikapcsolom egyszerűen IDEGESÍTŐ ha 5 mp arra még azt mondom ok, de ha 10 mp akkor többet nemnézek youtube ot.......
  • passatgt #9
    jobb aolsó sarokban kilehet kapcsolni
  • batman #8
    Nem tudom miért vagytok felháborodva. Ingyen ebéd nem létezik. Ha nem tudnak pénzt szerezni a működtetéshez, akkor nem is lesz youtube. Ennyi. Az ingyenes használattal szemben mindig a reklám van. És ez így is marad.
  • Vogel #7
    Nem tudom mi ez a feliratozás a film közepébe, de nagyon idegesítő, hogy nem lehet kikapcsolni. Vmi új videócomment feature lehet.
  • Abysmal #6
    Nem vagyok nagy YouTube néző, szinte csak akkor használom, ha valami előzetest, zenét akarok megnézni, vagy linkelték valahol. Már így is enyhén szólva kiakaszt, mikor időnként szinte középen megjelenik egy felirat, ami persze mindig a lényeget takarja ki. Én is waterman módszerét használnám, hogy amíg le nem játszódik a reklám, addig böngészek tovább.
  • eax #5
    "qrvaéletbe mostmár, googlenek nincse elég pénze"

    Hirdetesek nelkul nem lenne, foleg abbol elnek.
  • eax #4
    Szerintem kevesbe lenne intruziv, ha pl. buffering alatt, es/vagy a video vegen mennenek a reklamok.