MTI

Az amerikai újságíró-tanulóknak már kötelező az iPhone

Ősztől kezdve az egyesült államokbeli Missouri Egyetemen újságírást tanuló diákoknak kötelező lesz az iPhone vagy iPod használata, olyannyira, hogy még támogatják is azokat, akik saját erőből nem tudnak beszerezni ilyen készülékeket.

Brian Brooks, az újságírókar dékánja szerint azért van szükség ezekre az amerikai piacon is drága kütyükre, mert azok segítik a tanulókat abban, hogy a felvett órákat visszahallgassák. Azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen eszközt vásároljanak, támogatásban részesülhetnek. "Ha anyagilag meg tudják indokolni, hogy szükségük van kölcsönre, akkor segítünk nekik" - mondta a dékán.

Nem minden tanuló elégedett ezzel a lehetőséggel. "Nem hiszem, hogy rá kellene venni az embereket arra, hogy egy bizonyos számítógépmárkát vásároljanak" - írta a Facebook közösségi honlapon egy tanuló, aki "tüntetést" szervezett a döntés ellen. A Valleywag nevű internetes blogon Owen Thomas még keményebb szavakat használt. "Tulajdonképpen ez egy átverés, amely arra szolgál, hogy a tanulóink az állam által támogatott kölcsönökből vásároljanak iPhone-okat" - fejtette ki Thomas. - A diplomaosztás után persze majd vissza kell fizetni, szóval az Apple csak nyer rajta."

Egyébként már korábban meghonosodott az a rendszer, hogy az egyetemisták kölcsönt vehetnek fel laptopok megvételére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    Az iphone nem rossz, de drága, viszont nem is annyira jó. Szerintem majd úgyis módosítani fogják az egyetem elvárását arra hogy bármilyen videozásra alkalmas telefon jó lesz.
  • szily3 #4
    Nem ők a buták! Ők nyernek rajta (megkenték, mint a zsíroskenyeret), az Apple is csak nyer rajta, sőt, talán még néhány szegényebb diák is nyer rajta.
  • Don Kanyar #3
    miért pont ez a szar Ájfón ? még az aksiját se lehet cserélni !!
  • Dark Angel 666 #2
    mennyire buták ezek az amcsik
  • endrev #1
    Tök indokolt az aggály, már amennyiben igazolni lehet, hogy más eszköz is ugyanolyan jó erre a célra, beleértve a felvételek rendszerezését és a visszakeresést.