MTI

Egy iszlám szervezet leszedetett egy flash játékot

A muszlimok és a keresztények számára egyaránt sértőnek minősítette egy befolyásos iszlám szervezet a Faith Fighter című online flashjátékot, amelyben vallásos figurák harcoltak egymással, és követelte annak eltávolítását az internetről.

A játékban Jézus, Mohamed próféta, Buddha, Isten, és Ganes hindu istenség harcolnak egymással égő házak előtt. A játék tulajdonképpen az ősrégi verekedős számítógépes játékok sémáira épül, csak éppen a kiválasztható harcosok a különböző vallások jól ismert képviselői. A megidézhető támadó varázslatok is "idomultak" az istenségekhez: a keresztény Isten például villámot és tűzoszlopot szórt ellenfeleire, a turbánban ábrázolt Mohamed pedig egy égő fekete meteoritot idézett meg.

A muszlim országokat képviselő, szaúd-arábiai székhelyű Iszlám Konferencia Szervezete (OIC) szerint minden vallás számára sértő ez a játék, ezért azt követelte, hogy azonnal szedjék le az internetről, amelynek a készítők végül eleget is tettek. "A játék rendkívül veszélyes és sértő volt tartalmában a muszlim és a keresztény vallásra nézve egyaránt. Semmi más célja nem volt, minthogy a vallási intoleranciát szolgálja" - hangsúlyozta az OIC hivatalos közleményében.

A Molleindustria nevű fejlesztőcég a honlapján közölte, hogy a játékot félreértették és már egyébként is lassan egy éve volt fent az interneten, a felhasználók több milliószor játszottak vele. Mindenesetre a nagy nyomás hatására úgy döntöttek, hogy leállítják. "A mi játékunk valójában az intolerancia ellen szólt, illetve a dán Mohamed-ellenes és iszlámellenes szatirikus karikatúráknak is egyfajta görbe tükröt mutatott. Ha ez a rendkívül tiszteletre méltó szervezet képtelen volt felfogni a játékunk iróniáját, akkor tényleg kudarcot vallottunk" - hangoztatta a Molleindustra képviselője.

Az igazi problémát egyébként az okozta az iszlám szervezet számára, hogy az iszlám törvénykezés szigorúan tiltja Mohamed próféta ábrázolását. Amikor egy dán újság még 2005-ben 12 karikatúrán negatív módon ábrázolta Mohamedet, a muszlimok az egész világon iszonyúan felháborodtak. Marokkóban és Indonéziában gyilkos tüntetések söpörtek végig, melyek során a dán és más nyugati nagykövetségeket felégettek, illetve bizonyos muszlim országokban bojkottálták a dán kereskedelmi termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Don Kanyar #18
    azt inkább ne várd meg haver hogy habozzon a szájuk, mert annak sosincs jó vége, lásd 1944....
  • endyxx #17
    "Az igazi problémát egyébként az okozta az iszlám szervezet számára, hogy az iszlám törvénykezés szigorúan tiltja Mohamed próféta ábrázolását."
    Tejóég. Hogy tudnak képet alkotni a képtelenről? És rikoltozzunk borivás közben, hogy az alkohol a lábunkba szálljon, akkor nem látja Allah. :D
    (Gárdonyi Géza: Egri csillagok) - Jól emlékszem?
  • hottold #16
    Ha mi jövünk. Látunk .. és kő kövön nem marad utánunk !
  • hottold #15
    Mi megcsináljuk, nem próbáljuk. Ahogy a Führer is megírta, a Mein Kampfban mit és miért fog megtenni és aztán megtette. Ennyi.

    Igen. Megcsináltuk. (MSZP választási propaganda)
  • hottold #14
    "A muszlimok és a keresztények számára egyaránt sértőnek minősítette...."

    milyen érdekes, hogy a zsidókat nem sérti....
  • hottold #13
    próbálkozni a kutya szokott, meg néhány kaporszakállas vén gec*i kóbi akiket a führer a f*szánál fogva lógatott volna bele a ... tejbevajba , mint amilyen az a tenyérbemászó képű simon peresz is aki fel akarta vásárolni Magyarországot
  • polarka #12
    Huh, buddha kemény a közelharcban...
    Egyébként van a cég oldalán még néhány érdekes játék, mint pl. Oiligarchy és a mekis.
  • Solten #11
    Párszor már próbálták, kevés sikerrel mint az köztudott.
  • hottold #10
    Ha 800 millió habzó szájú birka lenne, akkor Izraelt már a történelemkönyvekből is leradírozták volna, nemhogy a térképről...
  • AranyKéz #9
    " Cionista körök szítanak háborút. Az igazi bűnösök a cionisták ! "

    Hogyne, nem ám a 800 millió habzó szájú birka.


    Kipróbáltam easy módon, baromi jó a rejtett istenség :D Atommal elég könnyű aprítani a jónépet.