Gyurkity Péter

Az MSI is Android netbookkal készül

Az első versenyző után egy valódi nagy név, az MSI is jelezte, hogy a Google mobil operációs rendszere köré épülő netbook készüléket dobna piacra - kedvet kaptak a gyártók az új platform alkalmazására.

A hónap elején a Hewlett-Packard jelezte elsőként, hogy felmerült az Android operációs rendszer alkalmazásának lehetősége, mégpedig egy kisméretű netbook megoldás esetében. A cég ennél többet nem árult el, így természetesen azt sem tudhattuk meg, hogy milyen ütemben halad az első készülék fejlesztése. Az utóbbi hetekben azonban befutott az első ilyen számítógépről szóló hír is, mégpedig Kínából.

A SkyTone ugyanis elárulta, hogy Alpha 680 névre keresztelt fejlesztése már gőzerővel készül. A netbook az első Eee PC-hez hasonlóan mindössze 7 hüvelykes kijelzőt kap, ezt pedig maximum 800 x 480 pixeles felbontás, 128 MB DDR2 memória, 1 GB flash háttértároló (amely egészen 4 GB-ig bővíthető), a megszokott Ethernet, USB-csatlakozók, SD-kártyaolvasó, valamint a vezetéknélküli elérést támogató portok egészítik ki, egy 80 gombos billentyűzet kíséretében. A processzor feladatait minden bizonnyal az ARM egyik fejlesztése látja majd el, 32 biten, 533 MHz-es órajelen.

A DigiTimes most arról számolt be, hogy az MSI is megkezdte a munkát első ilyen megoldásán, ők azonban eleddig semmilyen technikai részletet nem osztottak meg az érdeklődőkkel. Mindössze annyit tudni, hogy a cég a Computex 2009 kiállításon mutatná be saját változatát, amely nagy valószínűséggel szintén ARM-chip köré épülne. Ez utóbbi igen kedvező fogyasztási mutatókkal ruházná fel a netbook készüléket, amire mindenképpen szükség van, ha eséllyel akarnak szembeszállni a közvetlen rivális, valamint az Atom processzorokra épülő, erősebb és nagyobb megoldásokkal.

Az MSI nem volt hajlandó reagálni a hírre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valaé valaé ná #12
    Nem lett volna az olyan rossz, mint amilyenné teték .
    De pl. a psion netbook majd tíz évvel ezelőtt hasított az ARM-al.
    De a programellátottsággal mindenképpen gondok lesznek.
  • 5c0rp330n #11
    windows ce kéne a halálnak.
    az android jóformán szinte még meg sem jelent, még szerencse, hogy nincs már most több program rá, minden win ce-re.. kinézetben is botrányosan szar a ce.
  • hottold #10
    reméljük nem lessz túl "DROID"
  • valaé valaé ná #9
    Ha ARM, akkor miért nem Windows CE ?
    Kicsit több program van rá és könnyebb is fejleszteni.
    Kinézetben is otthonosabb.
  • chronos75 #8
    szorítok az android platformnak, kell egy kis változatosság már.. ne felejtsük el, hogy igencsak fiatal még és a g1 is amolyan úttörő cucc. nyilván lesz 100x jobb készülék is hamarosan egy csiszoltabb oprendszerrel.

    iphone is tetszik, telefonnak szerintem nagy, béna méretű, de nagyon jól lehet vele netezni (és szerintem lassan ez marha fontos lesz)...
  • 5c0rp330n #7
    dede, 1 millió igencsak odabaszós szám. nem szabad elfelejteni, hogy csak amerikáról beszélünk, a g1 nem egy agyonhájpolt szar mint az iphone, amivel kitapétázzák a várost, hogy eladják, és nem egy középkategóriás zenetelefon, mint az 5800, hanem egy fejlett okostelefon, nem éppen a mainstream rétegnek célozva, még csak nem is szép, és mostanáig egy szolgáltatóhoz volt kötve. az az év meg nem tudom hogy jött ki neked, de mondhatni már megszoktuk a szánalmas hazuduzásaidat, amit minden egyes iphone-al kapcsolatos topicban eljátszol. nincs fél éve, hogy megjelent.
    szánalmas amit csinálsz. megint ide kell rángatni azt a szaros iphone-t, nem bírosd ki nélküle? itt mindenki leszarja a szánalmas iphone-odat. ezzel a stílussal az iphone topicban a többi debil között biztosan menő vagy, itt nem vagy az. mellesleg ha tényleg olyan fasza lenne az az iphone, talán nem azzal töltenéd a napjaidat, hogy 6 szaros fórumot fertőzöl a baromságaiddal, hogy miért szar minden más, és miért csak az iphone jó, még olyan helyeken is, ahol nincs is szó telefonokról (mint pl itt). neked vagy fizet azért az apple, amit csinálsz, vagy saját magad sem sikerült még meggyőznöd a baromságaiddal, különben lenne jobb dolgod is, mint amit itt és mindenhol csinálsz.
  • Blasta #6
    Egyetlen telefon sem azért lesz sikeres, mert olyan hűde jó az oprendszere.
    A CSOMAGOLÁS a lényeg, a telefon külalakja és a marketing. A többi csak másodlagos. Mármiből el lehet adni sokmilliót, ha jól csomagolják. Ennyi.
  • Ulkesh #5
    "az egyetlen androidos telóból csak amerikában több, mint 1 milliót adtak el"

    Közel egy év alatt 1 milliót eladni egy készülékből nem éppen a sikeresség jelzője :D
    (Pl.: iPhone-ból egy hétvége alatt fogyott 2 millió a megjelenésekor, de a Nokia 5800-ból is pár hónap alatt elfogyott 3 millió)
  • barii #4
    legyen is!
    windowst nem akarok, apple-re fejleszteni cifra, android bejönne
  • 5c0rp330n #3
    hülyeségeket ne beszéljünk. az egyetlen androidos telóból csak amerikában több, mint 1 milliót adtak el. most kezd csak beindulni a dolog, idén elvileg már több ilyen teló is megjelenik, minden esélye megvan a platformnak a sikerre.