MTI

A Tate galériák művészei az iTunes-on

Internetről letölthető művészi tartalmakat tesz ingyenesen elérhetővé az iTunes-használók számára a Tate brit galériahálózat az Apple közreműködésével.

A brit kulturális minisztérium által támogatott kezdeményezés eredményeképpen letölthetőek lesznek az új projektek, kortárs művészekkel készített interjúk, különleges filmek, valamint a Tate Modern, a Tate Britain, a Tate Liverpool és a Tate St Ives legújabb kiállításaihoz kapcsolódó online tárlatvezetések. Többek között David Hockney, Jeff Koons, Louise Bourgeois és a Turner-díjas Martin Creed alkotásai is elérhetőek lesznek az interneten keresztül - olvasható a Daily Telegraph weboldalán.

A 400 videó és hanganyag az iTunes U-n lesz elérhető, amely az iTunes oktatási tartalmak számára létrehozott oldala. A Tate reményei szerint a letöltések hamarosan közkedvelt forrásokká és eszközökké válnak az oktatásban is. Will Gompertz, a Tate médiavállalkozás igazgatója elmondta: ez az első ilyen kezdeményezés az Egyesült Királyságban, amelynek segítségével szeretnék a gazdag művészi anyagot egyre szélesebb közönség számára elérhetővé tenni. A Tate számára az Apple tette lehetővé, hogy az internetet felhasználva megvalósíthassa terveit és mindenki számára elérhetővé tegye a művészetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!